Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Módszertani kiadványok, kézikönyvek

Rendezés:
Nézet:

A könyv kiemelt célja, hogy a tanító (tanár) látásmódjával adódó feladatmegoldások alapján fejlessze a pedagógus feladatalkotó képességét, megmutatva, hogy már meglévő feladatok (olykor minimális) átalakításával, általános esetek specializálásával hogyan lehet minőségileg új feladatokat alkotni.

2.950 Ft

Ez a 2000 feladatos gyűjtemény az ún. elemi – a matematikai analízis eszközrendszerétől független – matematika  problémáit tartalmazza. Nélkülözhetetlen kelléke a matematikatanárok eszköztárának.

3.300 Ft 2.970 Ft

Roger Penrose, korunk egyik legnagyobb matematikai fizikusa leül az asztalunkhoz, és úgy magyarázza el nekünk a mesterséges intelligenciát, a kvantummechanikát, a relativitáselméletet vagy a kozmológiát, mintha csak a tegnap este látott, izgalmas filmről mesélne.

4.500 Ft 4.275 Ft

Ez a mű olyan tankönyv, amely közvetlenül tanítóképzős hallgatóknak szól, mindkét témakört, a matematikát és a tantárgy-pedagógiát is magába foglalja.

3.500 Ft 3.325 Ft

Ez a könyv tíz vezető matematikatanárnak, a II. világháború utáni nemzedék kiváló képviselőinek visszaemlékezéseit, vallomásait tartalmazza, többségében velük folytatott beszélgetések formájában.

2.690 Ft 2.421 Ft

A gyűjteményes jegyzet a matematikatanulás, -tanítás nem könnyű folyamatához kíván didaktikailag összeszedett, elméletileg és gyakorlatilag hasznosítható „forgácsokat” nyújtani. Az összeállítás mind a tanító szakos főiskolai hallgatók, mind a már gyakorló matematikatanárok, tanítók számára nyújthat hasznos ötleteket.

2.960 Ft 2.812 Ft

A feladatgyűjtemény a tanító szakos főiskolai hallgatók és a gyakorló matematikatanárok, számára készült. A megoldási ötletek egy része közvetlenül, más része közvetve (apró módosítással) jól használható az oktatómunkában. A feladatok alkalmazásához hasznos elméleti segítséget nyújt a mű első kötete.

2.480 Ft 2.356 Ft

A kötetben található tanulmányok az OTKA által kiírt „A párhuzamos tankönyvcsaládok (1-6. osztály) elemzése a matematikai fogalmak épülése szempontjából.” témájú pályázatában végzett munka kapcsán készültek.

1.400 Ft 1.330 Ft

Minden tudományágnak, így a matematikának is megvan a maga története. Ezt nemcsak a matematikával foglalkozóknak és a matematikát bármilyen szinten oktatóknak illik ismerniük, hanem érdekes és tanulságos lehet a kívülállók számára is.

5.900 Ft 5.310 Ft

A cím jelentése kettős. Egyrészt utal arra, hogyan kapcsolódik össze három egymástól igen távolról induló témakör. Egy esztétikai, egy számelméleti és egy geometriai feladat: az aranymetszés, a Fibonacci-sorozat és a szabályos ötszög számítása. Másik jelentése egy valóságos derékszögű háromszög...

990 Ft
Ez a tankönyv az ELTE programtervező informatikus hallgatói számára készült, a matematika ,,diszkrét” – azaz a folytonossághoz nem kapcsolódó – témaköreinek ismereteit tartalmazza.
4.800 Ft 4.560 Ft

Ebben a kötetben a számítógéppel segített tanításnak és tanulásnak a magyar iskolai gyakorlatban bevált módszereit, taneszközeit és hiteles információkban gazdag oktatási honlapjait ismerheti meg az olvasó. Az Oktatási Minisztérium megbízásából, két tanéves iskolakísérletben kidolgozott tanmenetek és óravázlatok segítenek abban, hogy az informatikai eszközökkel végzett tanítás jól illeszkedjen a hagyományos tanórák közé.

3.500 Ft 3.150 Ft

A ​könyv első kiadása 1985-ben jelent meg a Tankönyvkiadónál. Máig az egyetlen olyan magyar nyelvű könyv, amely közérthető, olvasmányos stílusban, de mégis tudományos igényességgel tárgyalja a játékok matematika-elméletét. Megértéséhez elegendőek a középiskolai ismeretek.

1.600 Ft 1.520 Ft

Ilyen jellegű módszertani kiadvány, amely a praktikumot helyezi előtérbe, de ugyanakkor általános megállapításokat is tesz, hiányzott a magyar matematikatanárok könyvespolcáról.

1.990 Ft 1.791 Ft
Alsó tagozaton a matematika tanulásának alapja a tapasztalatszerzésből kiinduló induktív megismerés. A gyermeki gondolkodás mindig konkrét tárgyi tevékenységhez, cselekvéshez kötődik. A kisiskolások e tevékenységek közben tanulnak meg látni, figyelni, feladatokat megoldani, gondolkodni, ezért a matematikatanítás során nélkülözhetetlen az eszközhasználat. Ez az applikációs készlet (több mint 700 darabból álló készlet öntapadó mágnesekkel, tartósínekkel és a matematikai kompetencia fejlesztését segítő kézikönyvvel) Sokszínű matematika tankönyvcsaládhoz készült, segítségével még szemléletesebbé tehetők a tankönyvi feladatok.
17.800 Ft

Sokan szívesen segítenének gyermeküknek a matektanulásban, de túlságosan rettegnek attól, hogy ismét találkozzanak azzal a tárggyal, ami annyi szenvedést okozott nekik fiatalkorukban. A könyv segítséget kínál a szülőnek, aki gyermeke matektanulásának aktív részese szeretne lenni.

2.800 Ft 2.520 Ft

A Fővárosi Pedagógiai Intézet irányításával a matematika szaktanácsadók és a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezetőtanárai készítettek egy 15 feladatsort tartalmazó, emelt- és középszintű matematika érettségire felkészítő feladatgyűjteményt. Minden feladatsorhoz részletes megoldás és pontozási útmutató tartozik, ezzel is segítve a felkészülők és felkészítők munkáját.

1.100 Ft

Róka Sándor könyvét azoknak ajánljuk, akik keresik a szellemi kihívásokat, rajonganak a rejtvényekért, és akik szeretik átélni a megoldás megtalálása fölött érzett örömöt – amely akkor igazán édes, ha az odavezető út nem mindig sétagalopp.

2.500 Ft 2.250 Ft

A kötet egyik fontos jellegzetessége, hogy a jóval többet tárgyalt ókori, főként görög, esetleg középkori arab matematika helyett a hozzánk térben és kultúrájában is közelebb álló Európa matematikájára tekint, s nem is annak kezdeteire, hanem meghatározó modern ágainak kialakulására.

5.600 Ft 5.040 Ft

A valószínűség-számítás alapjainak elsajátításához szükségünk lesz a kombinatorika, az eseményalgebra tárgyalására, a függvénytani ismeretekre, jó számolókészségre, valamint a problémamegoldáshoz a feladatok modellezésére, a saját józan eszünkre.

1.480 Ft

A valószínűség-számítás fogalmainak, összefüggéseinek ismerete, problémáinak megoldása komoly szellemi élményt is jelent, növeli az ember önbecsülését.

1.480 Ft