Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Matematika applikációs készlet 1-4. osztály

Paraméterek

Sorozat Sokszínű matematika
Cím Matematika applikációs készlet 1-4. osztály
Alcím Kézikönyvvel, mágnesekkel és tartósínekkel
Kiadó Mozaik Kiadó
Kiadás éve 2009
Formátum Oktatócsomag
ISBN MS-1747
Ár:
17.800 Ft
Alsó tagozaton a matematika tanulásának alapja a tapasztalatszerzésből kiinduló induktív megismerés. A gyermeki gondolkodás mindig konkrét tárgyi tevékenységhez, cselekvéshez kötődik. A kisiskolások e tevékenységek közben tanulnak meg látni, figyelni, feladatokat megoldani, gondolkodni, ezért a matematikatanítás során nélkülözhetetlen az eszközhasználat. Ez az applikációs készlet (több mint 700 darabból álló készlet öntapadó mágnesekkel, tartósínekkel és a matematikai kompetencia fejlesztését segítő kézikönyvvel) Sokszínű matematika tankönyvcsaládhoz készült, segítségével még szemléletesebbé tehetők a tankönyvi feladatok.

Leírás

Alsó tagozaton a matematika tanulásának alapja a tapasztalatszerzésből kiinduló induktív megismerés. A gyermeki gondolkodás mindig konkrét tárgyi tevékenységhez, cselekvéshez kötődik. A kisiskolások e tevékenységek közben tanulnak meg látni, figyelni, feladatokat megoldani, gondolkodni, ezért a matematikatanítás során nélkülözhetetlen az eszközhasználat. Ez az applikációs készlet a Sokszínű matematika tankönyvcsaládhoz készült, segítségével még szemléletesebbé tehetők a tankönyvi feladatok.
A KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE AZ APPLIKÁCIÓS KÉSZLETTEL
• Az élményszerű tanulással, problémahelyzetekből kiinduló tevékenységekkel, a cselekvő tapasztalatszerzéssel alakíthatjuk az alapvető matematikai képességeket.
• Jól modellezhető velük a gondolkodás menete, mely a logikus gondolkodás fejlesztését szolgálja.
• Az eszközök használatával fejleszthetjük diákjaink szókincsét, szövegértő és szövegalkotó képességét, segítjük a matematikai szaknyelv elsajátítását.
• Lehetőséget biztosítanak a páros és csoportos munkavégzéshez, kooperatív tanuláshoz.
• A készlet elemeit használó matematikai játékokkal felkelthetjük az érdeklődést a matematika tanulása iránt.
• A játék során a tanulók megtapasztalják az együttes tevékenység örömét, megtanulják a szabályok betartásának fontosságát, ezáltal fejlődik szociális kompetenciájuk.
 
A kártyák önálló használata öntapadó mágnesekkel:
A dobozban található öntapadó mágneslapokat (300 db, 2 x 2 cm-es méretben) a kártyákra felragasztva a kártyák önállóan rögzíthetők a mágnestáblán. A kártyalapok természetesen gyurmaragasztóval is használhatók.
A kártyák használata mágnestáblára is rögzíthető műanyag sínekkel:
Az applikációs készlet használatát nagyban megkönnyíti a 4 db 35 cm-es műanyag sín. Ezeket úgy terveztük meg, hogy többféleképpen, a tanári vagy tanulói asztalra állítva és mágnestáblán mágnesesen rögzítve is használhatók legyenek. A mágneses rögzítéshez a dobozban található 8 db 1,5 x 12 cm-es öntapadó mágnescsíkból kell kettőt-kettőt a műanyag sínek hátuljára ragasztani. A sínekbe egymás elé több kártya is helyezhető (ami nagyon hasznos lehet pl. a színes számkártyák használatakor a helyi értékek gyakorlása esetén). Ha a kártyákat csak a sínekbe helyezve használjuk, akkor elég a síneket rögzíteni, a beléjük tett kártyákra nem szükséges mágnest vagy gyurmaragasztót tenni. A sínekből többet egymás mellé helyezve tetszőleges hosszúságú műveletsor kirakható.
 

Tartalom

Kézikönyv
Mágnesek
Tartósínek
Számképkártyák
Írott számkártyák 0-10-ig
Római számírás jelei
Szókártyák (fogalmak és mértékegységek)
Gépek szabályjátékhoz
Játékpénzek, készpénz- és adósságcédulák
Piros-kék korongok
Geometriai formák
Logikai lapok
Játékpénzek
Síkidomok a fogalmak szemléltetéséhez
Törtszámok, ábrák és szókártyák