Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Matematika felvételi felkészítő

Paraméterek

Sorozat Mérföldkövek – felvételi felkészítő sorozat
Szerző Bánáti Anna – Kail Eszter – Vándor Eszter
Cím Matematika felvételi felkészítő
Alcím 6 és 8 évfolyamos középiskolába készülőknek
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 132 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 05 9065 5
Ár:
1.790 Ft
1.700 Ft
Kedvezmény: 5%

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok újbóli bevezetésével már a negyedikes és hatodikos korosztálynak is olyan kihívással kell szembenéznie, mellyel a gyerekek többsége ebben a korban még nem találkozik.

Leírás

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok újbóli bevezetésével már a negyedikes és hatodikos korosztálynak is olyan kihívással kell szembenéznie, mellyel a gyerekek többsége ebben a korban még nem találkozik. A felvételi általában magyarból és matematikából áll, melynek alkalmával a tanulóknak az addig elsajátított tananyag egészéről kell számot adniuk, ellentétben az órai számonkérésekkel, ahol elég egyetlen témakörre összpontosítaniuk. Könyvünkkel segítséget szeretnénk nyújtani a felvételizőknek, illetve az őket felkészítő tanároknak és szülőknek, hogy ez a tartalmilag és mennyiségileg egyaránt nem mindennapi próbatétel sikeres lehessen.
Kötetünk első részében 7-7 feladatsor található negyedik, illetve hatodik osztályos tanulók részére. Ezek tartalmilag és formailag is igazodnak az elmúlt évek során körvonalazódó felvételi feladatsorokhoz, illetve megfelelnek a NAT, a Kerettanterv és az egyéb hatályos oktatási dokumentumok előírásainak. Minden feladatsor 10 feladatot tartalmaz és összesen 50 pontot ér. Az egyes feladatokra kapható pontszám a feladatok mellett olvasható. Általánosságban igaz, hogy a gimnáziumok logikus és kreatív gondolkodás meglétére vagy hiányára kíváncsiak, ezért a feladatsorok lényegesen több logikai és kombinatorikus szöveges feladatot tartalmaznak, mint konkrét, lexikai tudást igénylő feladatot. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ez utóbbi kevésbé fontos vagy szükségtelen, inkább erre építve, vagy ezeket építőkövekként használva kell kidolgozni egy-egy feladat megoldását.
 
Írta: Bánáti Anna – Kail Eszter – Vándor Eszter
Lektor: Bánátiné Nagy Katalin