Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Megáll az idő (DVD)

Paraméterek

Szerző Gothár Péter
Cím Megáll az idő (DVD)
Alcím Színes, magyar film
Kiadó Magyar Nemzeti Filmalap
Kiadás éve 2018
Formátum DVD
ISBN 5 999887 816 390
Eredeti ár:
1.990 Ft
1.890 Ft
Online kedvezmény: 5%

Dini gimnazista. Szukics Magdába szerelmes, és a negyedikes Pierre-t bámulja. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák és utánozzák. Dinit egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása... (Digitálisan felújított kép és hang.)

Leírás

Budapest, 1956. november 4. Köves István és Bodor László az éjszaka leple alatt, a romos utcán elássák fegyvereiket. Köves vöröskeresztes teherautón elhagyja az országot. Felesége egyedül marad két fiával, Gáborral és Dinivel. A hatvanas évek elején megjelenik náluk a börtönből akkor szabadult Bodor. Ő lesz a család új feje. Gábor az orvosi egyetemre készül, bár tudja, hogy apja miatt nem sok reménye van a felvételre. Dini gimnazista. Szukics Magdába szerelmes, és a negyedikes Pierre-t bámulja. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák és utánozzák. Dinit egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása. Miután egy botrány miatt Pierre-t kizárják a gimnáziumból, egy lopott autón Dini és Magda is elindul vele Nyugatra.

Rendezte: Gothár Péter
Író: Bereményi Géza
Forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Gothár Péter, Kelecsényi László
Zeneszerző: Selmeczi György
Operatőr: Koltai Lajos
Vágó: Nagy Mária
Főszereplők: Znamenák István (Köves Dénes), Pauer Henrik (Köves Gábor), Sőth Sándor (Pierre), Iván Anikó (Szukics Magda), Kakassy Ági (anya), Hetényi Pál (apa), Őze Lajos (Bodor László), Rajhona Ádám (Rajnák), Jordán Tamás
Készült: 1981 (96 perc)