Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Megfigyelés - tünetfelismerés

Paraméterek

Sorozat Továbbképzési füzetek
Szerző Dér Anikó – Németh Katalin
Cím Megfigyelés – tünetfelismerés
Alcím Oktatási segédlet a Megfigyelés – tünetfelismerés modulhoz
Kiadó Országos Kórházi Főigazgatóság
Kiadás éve 2012
Terjedelem 68 oldal
Formátum A/5, irkafűzött
ISBN ÁEEK35
Eredeti ár:
1.060 Ft

Ez a modulfüzet a leendő ápolási asszisztensek számára készült betegmegfigyelés, tünetfelismerés témakörben. Illeszkedik a moduláris, kompetencia alapú szakképzés főbb fejezeteihez.

Leírás

Ez a modulfüzet a leendő ápolási asszisztensek számára készült betegmegfigyelés, tünetfelismerés témakörben. Illeszkedik a moduláris, kompetencia alapú szakképzés főbb fejezeteihez, de nem pótolja a témában megjelent számos kitűnő könyv tananyagát, illetve a demonstrációs termi és klinikai gyakorlatokat, valamint az oktatók kiegészítő magyarázatait sem.
A kiadvány az iránymutatást, a súlypontok meghatározását szolgálja, törzsanyagként segítséget nyújt az ápolási asszisztensi egészségügyi szakemberek oktatásához. Célunk az, hogy a tananyag során megismertessük a tanulóval a betegmegfigyelés „holisztikus” szemléletét, melynek jelentése a teljességre, az egészre való törekvés; vagyis figyelembe veszi a beteg értelmi, fizikai és szociális állapotát is. A betegmegfigyelés az ápoló önálló funkciói közé tartozó feladat. A modulfüzetben azon betegmegfigyeléssel kapcsolatos ismeretek kerültek kifejtésre, amelyek elsajátításával az ápolási asszisztens kompetenciáján belül képessé válik betegmegfigyelési feladatok ellátására. A tananyag struktúrája a tanulót hivatott segíteni az ismeretek elsajátításában, miszerint az egyes fejezetek elején található az adott témában használt idegen kifejezéseket magyarázó fogalomgyűjtemény, illetve a fejezetek végén találhatók a tananyagrész lényegét kiemelő elméleti és gyakorló feladatok.
 
Írta: Dér Anikó – Németh Katalin
Lektor: Drexlerné Solymos Mária
 
Kapcsolódó kiadványok: