Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Méhek, mézek nagykönyve

Paraméterek

Szerző Stephanie Bruneau
Cím Méhek, mézek nagykönyve
Alcím Gyógyító kincsek a kaptárból
Kiadó Cser Kiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 160 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 278 566 0
Eredeti ár:
6.495 Ft
5.845 Ft
Online kedvezmény: 10%

Több mint ezer év bizonyítja a méz és a többi kaptártermék csodálatos hatását. Most megtudhatjuk, hogy mi a propolisz, a méhpempő, a méhviasz és a virágpor, és azt is, hogy melyik hogyan gyógyít, szépít, fiatalít.

Leírás

A méhek fogyása aggasztó méreteket ölt, de sajnos ez a probléma még mindig nem érdekli különösebben az embereket. Pedig, ha méhek kihalnak, nem csak a mézről, hanem kedvenc élelmiszereink, ételeink sokaságáról kell lemondanunk. Stephanie Bruneau könyve a maga hatékony módján próbálja meg felhívni a figyelmünket ezeknek az apró élőlényeknek a fontosságára, és arra, hogy mi mindent veszthetünk, ha nem vigyázunk rájuk eléggé. A különleges könyvben felfedezhetjük a méhkaptár hat fő termékét, a propoliszt, virágport, mézet, méhpempőt, méhmérget és a méhviaszt is. Megismerjük, hogy ezek a csodálatos élőlények hogyan és miért termelik az említett anyagokat, és miként használta fel ezeket az ember a történelem folyamán a világ minden részén. A szerző megosztja az olvasókkal azokat a recepteket, amelyeket a családja táplálására, egészségének és jó erőlétének megőrzésére használ, illetve azokat az egyszerű felhasználási útmutatókat is megkapjuk, amelyekkel előállíthatjuk a méhkaptárak nyersanyagaiból kedvenc családi kézműves termékeinket is.

Hogyan és miért készítenek a méhek mézet? Mi is pontosan a méhpempő? Tényleg segít a virágpor fogyasztása az évszakos allergián? Ez a könyv megválaszolja mindezeket a kérdéseket, sőt még számos másik izgalmas dologra is fény derül. Továbbá remek ötleteket kapunk ahhoz, hogyan csempészhetjük egyszerű módszerekkel az étrendünkbe a virágport és méhpempőt, valamint megtudjuk azt is, hogy hogyan készíthetjük el házilag és könnyedén a fahéjas mézet, a méhviasz alapú ajakbalzsamot és bőrápoló kézkrémet, a kézzel mártott méhviasz gyertyát és még rengeteg hasznos dolgot.

 

Cser Kiadó, 2019.

Írta: Stephanie Bruneau

Fordította: Fuisz Tibor István biológus

Lektorálta: Csuja László biológus-méhész

 

Kapcsolódó témakör:

Méhészet

Tartalom

Bevezetés

A kaptárméhek

A dolgozó méhek élete

Propolisz

Gyógyítás a történelem folyamán

Virágpor

Táplálkozási energiabomba

Méz

Egy ősi szuperétek

Méhpempő

A méhanya fiatalságának örök forrása

Méhméreg

A gyógyító fullánk

Méhviasz

Egy tiszta, aranyló fénysugár

Bajban vannak-e a méhek Magyarországon?

Hasznos információ

Tárgymutató

Irodalomjegyzék

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.900 Ft
Raktáron
2.900 Ft
Raktáron
2.900 Ft 2.755 Ft