Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mesefoglalkozások gyűjteménye 1.

Paraméterek

Sorozat Népmesekincstár
Szerző Bajzáth Mária
Cím Mesefoglalkozások gyűjteménye 1.
Alcím Népmesekincstár-módszertan pedagógusoknak (vázlat 49 meséhez)
Kiadó Lampion Könyvek
Kiadás éve 2022
Terjedelem 168 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 6140 04 5
Eredeti ár:
3.999 Ft
3.599 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Népmesekincstár módszertanának gyakorlati kézikönyve a mindennapokban kipróbált, 49 mesefoglalkozás részletes leírását tartalmazza. A 3–8 éves korú gyerekeket nevelő pedagógusok számára nyújt hasznos segítséget a sokoldalú, élmény- és örömközpontú fejlesztésben.

Leírás

A Népmesekincstár módszertanának gyakorlati kézikönyve a mindennapokban kipróbált, 49 mesefoglalkozás részletes leírását tartalmazza. A 3–8 éves korú gyerekeket nevelő pedagógusok számára nyújt hasznos segítséget a sokoldalú, élmény- és örömközpontú fejlesztésben. A témák szerint rendszerezett, a Népmesekincstár első (Itt vagyok, ragyogok!) és második (Járom az új váramat) kötetében található népmesék aranyfonalára mondókákat, népi játékokat és azok leírásait fűztük. A tiszta forrásból merített dalok kottákkal szerepelnek, a találós kérdések, a kézműves- és alkotó folyamatok pedig komplex egységet képeznek a többi elemmel.
 
A Népmesekincstár hét kötetből álló sorozata, melyet Bajzáth Mária mesepedagógus válogat, öt korosztálynak gyűjti össze a világ népmeséit: 0–4 éves, 4–6 éves, 6–8 éves, 8–10 éves gyerekeknek és a 11 éven felülieknek. A szülők és pedagógusok számára egyaránt hasznos gyűjteményeket a Népmesekincstár mesepedagógiájának két, a korosztályok igényeit követő módszertani kötete kíséri.
A mesékhez és a gyerekhez sokféle út vezet, a kötetben közölt foglalkozástervek csak lehetséges kiindulási alapot nyújtanak a mesék, mondókák, dalok, népi játékok komplex egységgé fűzéséhez. Mindez azonban alakít ható, változtatható, egyénre és csoportra szabható, gazdagítható az Ön már jól bevált módszereivel kiegészítve.
 
Nagyszerű munkaeszköze lesz ez a könyv mindenkinek, aki óvodásokat és kisiskolásokat szeretne nevelni-tanítani a népmesékkel ahogy Bajzáth Mária teszi nagy sikerrel évtizedek óta.
Dr. Merényi Hajnalka tanszékvezető, ELTE Tanító- és Óvóképző Kar
 
Bajzáth Mária mesefoglalkozásai igazi élményt jelentenek a pedagógusoknak is, segítik őket abban, hogy visszataláljanak a mesékhez. A felnőtt élménye alapozhatja meg a gyermek örömét.
Dr. Nyitrai Ágnes tanszékvezető, Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar
 
Ez a könyv gazdagító módszertani anyag, mely lehetőséget ad arra, hogy a játékok öröme által a gyermekeink számára is befogadhatóbbá tegyük ezt az élni segítő és élni tanító világot.
Józsa Éva egyetemi docens, Nyugat-magyarországi Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Kar
 
 
Írta: Bajzáth Mária 
Illusztrálta: Haász Katalin
 

Kapcsolódó kiadványok:

Mesepedagógia, meseterápia