Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mesék

Paraméterek

Sorozat Eötvös Klasszikusok
Szerző Reinick, Robert
Cím Mesék
Alcím Kétnyelvű kiadás
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2007
Terjedelem 237 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 7338 52 7
Eredeti ár:
3.465 Ft
3.292 Ft
Online kedvezmény: 5%

Robert Reinick ma kevéssé ismert alkotó, ám sok évtizeden keresztül szívesen olvasott és gyakran idézett költő volt Németországban. Ebben a kötetben tizenkét meséjét, egy tucat romantikus műmesét nyújtunk át az olvasóknak.

Leírás

Robert Reinick 1805. február 22-én született, éppen abban az évben, amelyben a híres dán mesélő, Hans Christian Andersen is. Reinick már ötévesen érdeklődött a művészetek iránt: tusrajzokat, viaszfigurákat formált és papírállatokat vágott ki. Elhatározta, hogy festő lesz, ezért a berlini művészeti akadémián kezdte meg tanulmányait. Később a költészet felé fordult, verseket és meséket írt. Gazdag életművet hagyott maga után, alkotásait elsősorban gyermekeknek és fiataloknak szánta. Leghíresebb műve az „Egy festő dalai barátainak rajzaival” című könyve.

Robert Reinick ma kevéssé ismert alkotó, ám sok évtizeden keresztül szívesen olvasott és gyakran idézett költő volt Németországban. Ebben a kötetben tizenkét meséjét, egy tucat romantikus műmesét nyújtunk át az olvasóknak. Reinick művei olvasmányos, színes nyelvezetű és igényes írások, melyek erkölcsi útmutatást is igyekeznek adni; segítenek eligazodni a mindig döntésre késztető világban, pontosan megvi1ágítva a különbséget jó és rossz között. Reinick világában az erkölcs, a jóság és a szeretet eszményként, célként, megingathatatlan pillérként állnak, és figyelmeztetnek az emberi magatartás, az emberség követelményeire.

A mesék ezért nem csupán a fiatalabb korosztálynak ajánlhatók; bárki örömmel és haszonnal olvashatja őket. A mesejátékszerű Gyökérhercegnő, a bájos Aranyhal herceg és a halászleány vagy a tréfás Az erdei malom és a többi mese olvasásakor csodás-varázsos világba repülhetünk, miközben amellett, hogy különleges élményeket élünk át, lelkileg is gazdagodunk.

 

Eötvös József Könyvkiadó, 2007.
Eötvös Klasszikusok–sorozat

Írta: Robert Reinick

Fordította: Nyíri Péter

Tartalom

Robert Reinick: Mesék (Nyiri Péter)
Der Faule und der Fleissige
A lusta és a szorgalmas legény
Die Waldmühle
Az erdei malom
Der Hahn und die Wachtelhündchen
A kakas és a házőrző kiskutya
Die drei Schwestern
A három nővér
Rübezahls Mittagstisch
Répatömeg ebédje
Eine Hühnerwirtschaft
Egy tyúkfarm
Prinz Goldfisch und das Fischermädchen
Aranyhal herceg és a halászleány
Die Hausgenossen
A házibarátok
Die Schilfinsel
A nád sziget
Die Wurzelprinzessin
A gyökérhercegnő
Der Rosenstrauch
A rózsabokor
Das Silberkindchen
Az ezüstfiúcska