Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mesepszichológia a gyakorlatban

Paraméterek

Szerző Kádár Annamária – Kerekes Valéria
Cím Mesepszichológia a gyakorlatban
Alcím Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása gyermekkorban
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 272 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 615 5281 44 0
Eredeti ár:
4.280 Ft
3.852 Ft
Online kedvezmény: 10%

A kötet megmutatja, hogy a saját és családtörténetünk megalkotása hogyan járul hozzá az önbecsülésünk növeléséhez, és hogy a rítusok, szokások kialakítása által miként lehet a külső-belső világunkban rendet teremteni.

Leírás

A mesékben a hős számos nehéz próbatételen keresztül jut el a céljáig. Gyermekünknek felnövekedése során ugyancsak meg kell küzdenie a külső és belső sárkányokkal, vagyis a külvilág kihívásai mellett saját félelmeivel, szorongásaival, kishitűségével, ellentmondásos érzéseivel, indulataival, vágyaival is – de a próbák alatt érik, fejlődik, válik egyre gazdagabbá a személyisége.
Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása nem azt jelenti, hogy „kipárnázzuk” a világot gyermekünk körül, és mindent megteszünk, hogy elkerülje a negatív érzelmeket, hanem hogy segítünk ezeknek a megértésében, megélésében és a nehéz helyzetekkel való sikeres megküzdésben. Szülőként, pedagógusként nem járhatjuk végig helyette az útját, de hamuban sült pogácsaként rengeteg erőforrást tehetünk a tarisznyájába.
Szerzőtársammal, Kerekes Valériával egy olyan, a gyakorlatban jól használható könyvet szeretnénk az olvasóink – szülők, nagyszülők, pedagógusok – kezébe adni, amely megmutatja, hogy a saját és családtörténetünk megalkotása hogyan járul hozzá az önbecsülésünk növeléséhez, és hogy a rítusok, szokások kialakítása által miként lehet a külső-belső világunkban rendet teremteni. A kommunikációs és érzelmi tipológia, valamint a hozzá tartozó „használati útmutató” segít jobban megérteni gyermekünket, és rávilágít arra, hogy ugyanazt a küzdelmet többféleképpen is meg lehet vívni.
Konkrét foglalkozásvázlatokat is összeállítottunk a népmesék érzelmi fókuszból kiinduló feldolgozásához és a Lilla és Tündérbogyó című kötetben megjelent érzelmi intelligencia fejlesztő mesék játékos megközelítéséhez. A közel kétszáz módszertani és játékötlet a szülő-gyermek és a szülő-pedagógus kapcsolat mélyítését is segíti. Kívánjuk, hogy ezek a mesék és játékok keljenek életre a családokban, óvodákban és iskolákban!
A mesében a fiú addig nem indul szerencsét próbálni, amíg áldást nem kap a tervére. Hadd kedveskedjünk hát ezzel a régi erdélyi áldással minden szülőnek és pedagógusnak, aki a gyermek kísérőjéül szegődik ezen a kalandos, veszedelmekkel, kihívásokkal, ugyanakkor nagyon sok örömmel teli úton.
 
„Legyen előtted mindig út, fújjon hátad mögül a szél, melegen süsse arcodat a nap, az eső puhán essen földjeidre, s míg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten.”
Kádár Annamária
 
 
Írta: Kádár Annamária, Kerekes Valéria
Szerkesztette: Gutman Bea
 
Kapcsolódó témakör:

Tartalom

Bevezetés
Az én mesém
Az élettörténet és a családtörténet szerepe az önbecsülés és a rugalmas alkalmazkodó képesség kialakulásában
Ez a nap más, mint a többi
A családi szokások, szertartások szerepe az önbecsülés megalapozásában
Hogyan meséljünk másként?
A népmesék feldolgozása az érzelmi fókuszból kiindulva
Játsszunk!
A Lilla és Tündérbogyó című könyv érzelmiintelligencia-fejlesztő meséire épülő játékötlettár szülőknek és pedagógusoknak
Kommunikáljunk hatékonyabban!
A szociális stílus, mint küzdőképességet és önbecsülést befolyásoló tényező
Jegyzetek

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.280 Ft 3.852 Ft
Raktáron
4.280 Ft 3.852 Ft
Raktáron
5.699 Ft 5.129 Ft
Raktáron
4.990 Ft 4.491 Ft
Raktáron
6.700 Ft 6.365 Ft