Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Meseterápiás utak és kalandok

Paraméterek

Szerző Csóka Judit
Cím Meseterápiás utak és kalandok
Kiadó Corvina Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 520 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 13 6812 3
Eredeti ár:
4.990 Ft
4.491 Ft
Online kedvezmény: 10%

Csóka Judit pszichológus, meseterapeuta könyvében a meseterápiát igyekszik minél több irányból bemutatni, így még érthetőbbé válik a mesék jelentősége az életünkben. És nemcsak a mi életünkben, hanem a szakember életében is, hiszen ahogy maga a szerző fogalmaz: „a mesékkel dolgozni különleges feladat, mert önvizsgálatra, önmagunkkal kapcsolatos gondolkodásra késztet”.

Leírás

Csóka Judit pszichológusként és meseterapeutaként főleg azzal foglalkozik, hogy nőknek és férfiaknak, bántalmazottaknak és krónikus betegeknek, elbizonytalanodottaknak és összeomlottaknak, megkeseredetteknek és bűnbe esetteknek segítsen. Legfontosabb eszközei mindehhez a mesék. Jelen könyvében a meseterápiát igyekszik minél több irányból bemutatni, így még érthetőbbé válik a mesék jelentősége az életünkben. És nemcsak a mi életünkben, hanem a szakember életében is, hiszen ahogy maga a szerző fogalmaz: „a mesékkel dolgozni különleges feladat, mert önvizsgálatra, önmagunkkal kapcsolatos gondolkodásra késztet”.

Meseterápiás utak és kalandok legalább annyira ajánlott a szakembereknek (pszichológusoknak, terapeutáknak és pedagógusoknak), mint amennyire mindenki másnak is, hiszen a mese szinte mindenre képes: szórakoztat, elgondolkodtat, gyógyít és vigaszt nyújt.

Csóka Judit klinikai szakpszichológus, hipnoterapeuta, meseterapeuta. A konduktori diplomát követően gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológusi képesítést szerzett. 2012-ben, a meseterápiás képzés elvégzésekor felismerte, hogy a népmesék milyen gazdag tudásanyagot rejtenek magukban, és hogy valóban – ahogy Boldizsár Ildikó tanította neki – minden élethelyzetnek meg van a maga meséje. A meseterapeuta képesítés megszerzését követően sok helyen kipróbálta a mesék erejét. Mesélt hajléktalanszállón, anyaotthonban, idős, beteg embereknek a várpalotai kórházban, járt általános iskolai osztályokhoz egy-egy meseórát tartani. Jelenleg is több csoportja is van. A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál a Kemence Családi Mesecsoportot vezeti, ahol a gyerekek a szüleikkel együtt vesznek részt a foglalkozásokon, ugyanitt Lélekfrissítő Csoportot vezet felnőtteknek, illetve van egészen kicsi gyerekek számára egy Gingalló elnevezésű csoportja is. A Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházban a pszichiátrián hetente egy alkalommal tart meseterápiás foglalkozást a betegeknek.

Corvina Kiadó, 2022.

Írta: Csóka Judit

 

Kapcsolódó témakör:

Mesepedagógia, meseterápia

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.999 Ft 4.499 Ft
Raktáron
3.490 Ft 3.141 Ft
Raktáron
3.490 Ft 3.141 Ft