Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mészáros Éva

Paraméterek

Sorozat Ipar- és tervezőművészek
Szerző F. Dózsa Katalin – Simonovics Ildikó
Cím Mészáros Éva
Kiadó Magyar Művészeti Akadémia
Kiadás éve 2020
Terjedelem 96 oldal
Formátum 21x21 cm, keménytáblás
ISBN 978 615 6192 20 2
Ár:
3.200 Ft
2.880 Ft
Kedvezmény: 10%

Mészáros Éva textilművész, divattervező iparművész pályaképét a művészettörténész F. Dózsa Katalin tanulmánya és Simonovics Ildikó divattörténésznek a művésznővel készült interjúja mutatja be.

Leírás

Mészáros Éva textilművész, divattervező iparművész pályaképét a művészettörténész F. Dózsa Katalin tanulmánya és Simonovics Ildikó divattörténésznek a művésznővel készült interjúja mutatja be. Mészáros Éva művészeti tevékenysége szorosan összefonódik egyetlen intézmény, egykor a magyar divat fellegvárának számító Magyar Divat Intézet egész történetével, az intézet születése, a hazai ruhaiparban betöltött meghatározó, irányító szerepe és megszűnése évtizedeivel. Így kapott helyett a kötetben Simonovics Ildikó Magyar Divat Intézetről szóló cikke, mely – a két fenti íráshoz mintegy adalékul – ad képet a magyar divatipar történetének 1955–1990. közötti időszakáról, s helyezi el benne Mészáros Éva életművét.

A kismonográfia, a sorozat többi részének megfelelően, egyben album is, hiszen a kötetben egy katalógus mutatja be az életmű legfontosabb alkotásait. A könyv végén lévő Függelékek pedig adatszerű áttekintést nyújt az életút fontos állomásairól.

 

Írta: F. Dózsa Katalin – Simonovics Ildikó