Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Metaforamasina

Paraméterek

Sorozat Test és lélek
Szerző Draaisma, Douwe
Cím Metaforamasina
Alcím Az emlékezet egyik lehetséges története
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2002
Terjedelem 244 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 9326 33 x
Ár:
2.800 Ft
2.520 Ft
Kedvezmény: 10%

Draaisma rendkívül élvezetes módon mutatja be, hogy az újabb és újabb technológiai vívmányok miként hatottak a gondolkodás, elsősorban az emlékezet és a kognitív folyamatok elemzéséhez segítségül hívott különböző metaforák változásaira.

Leírás

Draaisma rendkívül élvezetes módon mutatja be, hogy az újabb és újabb technológiai vívmányok miként hatottak a gondolkodás, elsősorban az emlékezet és a kognitív folyamatok elemzéséhez segítségül hívott különböző metaforák változásaira. A szerző a kései tizenhetedik századtól kezdődően fölgyorsuló és napjainkig tartó technikai fejlődés hátterében tárja elénk, hogy minden egyes újabb találmány (a nyomtatás, a mechanikus óra, a számológép, a fényképészet, a telefon és persze manapság az Internet) milyen erősen befolyásolta, miként próbáljuk leírni agyunk működését. Az elemzés során bizonyos állandó témák világosabban kirajzolódnak, és Draaisma briliáns képet fest a metaforák változó játékáról a pszichológia területén. Igen meggyőző, aprólékos kutatómunkán nyugvó, megkapó stílusban írott könyvet tart kezében az olvasó, amelynek megértését remek ábrák is segítik.
Douwe Draaisma (1953) általános pszichológiát és pszichológiatörténetet tanít a Groningeni Egyetemen. Pszichológiatörténeti kutatásaiért elnyerte a Holland Pszichológiai Intézet Hezymans-díját.
 
Fordította: Balogh Tamás