Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Meteo (DVD)

Paraméterek

Szerző Monory Mész András
Cím Meteo (DVD)
Alcím Színes, magyar filmdráma
Kiadó Magyar Nemzeti Filmarchívum
Kiadás éve 2014
Formátum DVD
ISBN MNFA08
Ár:
1.990 Ft

Egy kihalt gyárnegyedben, a város peremén, valahol Kelet-Európában, egy üres műhely közepén áll egy kád. Eckermann, a meteorológus fürdik benne... Apokaliptikus vízió az ezredforduló kelet-európai nagyvárosában.

Leírás

Egy kihalt gyárnegyedben, a város peremén, valahol Kelet-Európában, egy üres műhely közepén áll egy kád. Eckermann, a meteorológus fürdik benne. Ideje java részét ábrándozással tölti, ezért barátai Felhőcskének hívják. Két barátja van: Berlioz, az örökmozgó életművész és Verő, az üzemek hallgatag vagánya. A gyárnegyedet hamarosan felrobbantják. Az üzemek katonai parancsnoksága mindenkit felszólít, hogy hagyja el a lezárt körzetet - a fiúknak el kell költözniük. Eckermann, azaz Felhőcske a Meteorológiai Intézetben dolgozik. Az intézeti számítógépen kidolgozza a tuti nyerés szisztémáját. A feketepiacról odafuvarozott lengyel lány azonban véletlenül megöli őt a fürdőkád szélére tett hajszárítóval. A szisztéma segítségével közben Berlioz és Verő rengeteg pénzt nyer a lóversenyen. Felhőcske holttestének felfedezése után Berlioz repülőgépre száll, és világgá megy. Verő öngyilkos akar lenni a lebontásra ítélt gyárban, de a robbantás elmarad. Egy meteorológiai léggömbön felküldi Felhőcske holttestét az égbe.
 
Készült: 1989
Idő: 98 perc
Rendezte: Monory Mész András
Forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Monory Mész András
Zeneszerző: Másik János, Szemző Tibor
Operatőr: Szabó Gábor
Jelmeztervező: Benedek Mari
Vágó: Incze Ágnes
Főszereplők: Eperjes Károly (Berlioz), Kistamás László (Eckerman), Varga Zoltán (Verő), Esztergályos Cecília (titkárnő), Balkay Géza (rendőrfőnök), Dér Dennisa, Vajdai Vilmos, Geltz Péter, László Judit
 
Extrák
Mi jut eszedbe arról, hogy Meteo? – Beszélgetés az alkotókkal (2013, 51’)