Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mi van, ha...?

Paraméterek

Sorozat Test és lélek
Szerző Roland Paulsen
Cím Mi van, ha...?
Alcím A szorongás kora
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 292 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 4932 06 2
Eredeti ár:
5.500 Ft
4.950 Ft
Online kedvezmény: 10%

A depresszió világszerte az első helyen áll a mentális betegségek előfordulási listáján, a különböző szorongásos zavarok együttesen még a depressziónál is gyakoribbak. Rosszabbul érezzük magunkat, mint valaha, holott biztonságosabban és kényelmesebben élünk, mint a történelem során bármikor. Mégsem tudjuk elkerülni a modern kori szorongás általános növekedését.

Leírás

Mi van, ha bekapcsolva hagytam a sütőt, és leég a ház? Mi van, ha rossz partnert választottam? A „mi van, ha?” kérdésfeltevés a kockázatok kiszámítására, a lehetséges történések elképzelésére, a negatív események elhárítására irányul. Roland Paulsen svéd szociológus szerint mára képtelenek vagyunk együtt élni a bizonytalansággal – ez pedig szorongáshoz vezet. A WHO 2017-es felmérése szerint a depresszió világszerte az első helyen áll a mentális betegségek előfordulási listáján. Ráadásul a különböző szorongásos zavarok együttesen még a depressziónál is gyakoribbak, és minden rendelkezésre álló statisztika ugyanabba az irányba mutat: rosszabbul érezzük magunkat, mint valaha, holott biztonságosabban és kényelmesebben élünk, mint a történelem során bármikor. Mégsem tudjuk elkerülni a modern kori szorongás általános növekedését, miközben a rendelkezésünkre álló számtalan lehetőséget és rengeteg információt mérlegelve egyre csak azt kérdezzük magunktól: mi van, ha…, mi lenne, ha…?

A könyv e társadalmi tünet szociokulturális hátterét többek között a pszichológia, a szociológia, az etológia, a filozófia és a tudománytörténet szemszögéből mutatja be, és egyúttal inspiráló felhívás arra, hogy tegyünk valamit a szorongás járványa ellen – a magunk érdekében is.

 

Typotex Kiadó, 2022.

Test és lélek–sorozat

Írta: Roland Paulsen

Fordította: Dobosi Beáta

Tartalom

Ablak a gondolatokra

SZORONGÁS NAPJAINKBAN

Hogy vagyunk?

Mi a szorongás?

Gondolatok szorításában

A TÖRTÉNELEM FOLYAMA

Időhorizontok

Varázstalanítás

A gép függeléke

A világ mint kockázat

Az én mint kockázat

Gyanakvás önmagunkkal szemben

MIT TEGYÜNK?

A szorongás csillapítása

Együttélés a szorongással

A terápián túl

Köszönet

Jegyzetek

Névmutató

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.280 Ft 3.852 Ft
Raktáron
2.400 Ft
Raktáron
4.900 Ft 4.410 Ft