Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mikrobiológia - immunitástan

Paraméterek

Szerző Jurányi Róbert
Cím Mikrobiológia – immunitástan
Alcím Egészségügyi szakképzések tankönyve
Kiadó Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Kiadás éve 2008
Terjedelem 210 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 00 7802 3
Ár:
1.400 Ft

Tankönyvünk az általános ismereteket követően a mikroorganizmusokat nem rendszertani beosztásuk alapján és sorrendiségében tárgyalja, hanem a betegségek klinikumából kiindulva, klinikai tünettani csoportosításban sorolja fel a lehetséges kórokozókat, azaz kliniko-mikrobiológiai szemlélet formálására törekszik.

Leírás

A mikrobiológiai kutatások elősegítették a baktériumok anyagcserefolyamatainak, szaporodásának megítélését, a makro- és mikroszervezetek közötti kölcsönhatás tanulmányozását, a fertőző betegségek kórokozói életfolyamatainak fontosabb megértését, az ellenük történő küzdelem eredményességét, eddig ismeretlen kóroktani megbetegedések okozóinak megismerését és az ellenük történő védekezést. A modern tankönyv és oktatás feladata a stabil és feltét lenül szükséges ismeretanyag összefoglalása, mely átfogó alapképzést ad és mellette jó továbbképzési lehetőséget is biztosít.
Tankönyvünk az általános ismereteket követően a mikroorganizmusokat nem rendszertani beosztásuk alapján és sorrendiségében tárgyalja, hanem a betegségek klinikumából kiindulva, klinikai tünettani csoportosításban sorolja fel a lehetséges kórokozókat, azaz kliniko-mikrobiológiai szemlélet formálására törekszik. Úgy gondoljuk, hogy a kórokozók betegségcsoportok, szervek szerinti csoportosításban történő tárgyalása maradandóbban rögzíti az egyes szakterületekhez kötődő, szükséges ismeretanyagot.
Különös gondosságot igényel az anyagrészek szelektálásakor, ha a tankönyv nem egy, hanem több szakirányú képzés hallgatói számára készül. Így történt ez jelen esetben is, hiszen tankönyvünk a csecsemő- és kisgyermekgondozó, csecsemő- és gyermekápoló, klinikai fogászati és fogászati asszisztens, egészségügyi operátor és szülésznők elméleti oktatását egyaránt szolgálja. Az általános, feltétlenül szükséges alapismereteken kívül a könyv olyan tájékozottságot is kíván nyújtani, amely lehetővé teszi a tudomány későbbi eredményeinek könnyebb elsajátítását. Az egyes fejezeteken belül az anyag összeállításánál igyekeztünk valamennyi képzési forma fontosabb ismeretanyagának beépítésére. Könyvünk megírásánál célunk volt annak elősegítése, hogy a hallgató biztos szakmai alapokon álljon.