Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Minden gyerek jó!

Paraméterek

Sorozat Móra Családi Iránytű
Szerző Becky Kennedy
Cím Minden gyerek jó!
Alcím Változzunk, hogy jobb szülők lehessünk
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 336 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 603 312 5
Eredeti ár:
4.499 Ft
3.824 Ft
Online kedvezmény: 15%

A kötet megismertet azokkal a technikákkal, melyek segítségével erősíthetjük a szülő-gyermek kapcsolatot, és sorra veszi azokat a gyermekkori viselkedésproblémákat, amelyek a leggyakrabban ösztönzik a szülőket arra, hogy segítséget kérjenek: a testvérekkel való rivalizálástól a dühkitöréseken és hazudozáson át a szorongásig és az önbizalomhiányig. 

Leírás

Egyre több szülő szembesül azzal, hogy a hagyományos, büntetésen és jutalmazáson alapuló nevelési módszerek előbb-utóbb kudarcot vallanak. Dr. Becky Kennedy szemlélete üde perspektívaváltást jelent: kiindulópontja, hogy a gyermek érzelmi szükségleteinek megértésével a szülő nemcsak pozitívan formálhatja gyereke viselkedését, de átalakíthatja az egész család működését, és a családtagok közötti viszonyt is. Nevelési modellje legalább annyira szól a szülők önfejlődéséről, mint a gyermek fejlődéséről, és olyan, a mindennapokban nélkülözhetetlen készségeket fejleszt, mint az érzelemszabályozás, a reziliencia és az alkalmazkodóképesség.

A kötet megismertet azokkal a technikákkal, melyek segítségével erősíthetjük a szülő-gyermek kapcsolatot, és sorra veszi azokat a gyermekkori viselkedésproblémákat, amelyek a leggyakrabban ösztönzik a szülőket arra, hogy segítséget kérjenek: a testvérekkel való rivalizálástól a dühkitöréseken és hazudozáson át a szorongásig és az önbizalomhiányig. Dr. Becky Kennedy kipróbált stratégiái segítenek másképpen gondolkodni, és képessé teszik a szülőket arra, hogy gyermekük számára biztonságos módon birkózzanak meg a nevelés kihívásaival.

 

Móra Ferenc Könyvkiadó, 2023.

Móra Családi Iránytű–sorozat

Írta: Dr. Becky Kennedy

Fordította: Gázsity Mila

Illusztrálta: Hitka Viktória