Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mit kezdjünk a szorongással?

Paraméterek

Szerző Deliága Éva – Lovász Hajnalka
Cím Mit kezdjünk a szorongással?
Alcím Pszichológiai útmutató + indulatkezelő mesék
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 144 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 615 5932 01 4
Eredeti ár:
3.650 Ft
3.285 Ft
Online kedvezmény: 10%

A nagy sikerű Mit kezdjünk az akaratossággal? című könyv folytatásában a pszichológus-pedagógus szerzőpáros a gyermekkorban jelentkező félelmek és szorongások enyhítéséhez nyújt segítséget.

Leírás

A nagy sikerű Mit kezdjünk az akaratossággal? című könyv folytatásában a pszichológus-pedagógus szerzőpáros a gyermekkorban jelentkező félelmek és szorongások enyhítéséhez nyújt segítséget.

Anyaként vagy apaként nagyon rossz érzés átélni, ha a gyermek fél, nem érzi biztonságban magát, elakad, vagy teljesítményét indokolatlan gátlások blokkolják. Fontos, hogy a szülő ilyenkor képes legyen oldani ezt a kellemetlen testi-lelki tünetekkel járó állapotot. Mivel az egyszerű biztatás nem mindig éri el a célját, Deliága Éva kidolgozott egy olyan szempontrendszert, mely a különböző személyiségű gyermekek szorongását helyzethez illően más-más módszerrel kezeli.

A pszichológiai útmutatóban a gyermeki szorongás lélektanáról, illetve a mindennapi gyakorlatban jól használható módszerekről olvashat. Arra is találhat példákat, hogy mi az, ami hosszú távon ártalmas lehet a gyermek egészséges személyiségfejlődésére, még akkor is, ha elsőre hatékonynak tűnik.

A Lovász Hajnalka által írt mesék pedig a felvázolt módszereket csomagolják humoros, kalandos állattörténetekbe, melyekből a gyermek új megoldásokat kaphat félelme, szorongása enyhítésére. A bájos figurancs állatkák varázslatos történetei észrevétlenül – nem tanmese jelleggel! – formálják a gyermek mindennapi helyetekhez való nyitott, pozitív hozzáállását, fejlesztik empátiakészségét, bővítik érzelmi szókincsét.

 

Kulcslyuk Kiadó, 2019.

Írta: Deliága Éva – Lovász Hajnalka

Illusztrálta: Várkonyi Mária

 

Kapcsolódó kiadványok:

Deliága Éva – Lovász Hajnalka: Mit kezdjünk az agresszióval?

Deliága Éva – Lovász Hajnalka: Mit kezdjünk az akaratossággal?