Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mobilitás és integráció a magyar társadalomban

Paraméterek

Szerző Kovách Imre
Cím Mobilitás és integráció a magyar társadalomban
Kiadó Argumentum Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 376 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 418 035 7
Ár:
4.000 Ft
3.600 Ft
Kedvezmény: 10%

A magyar társadalom a szerzők szerint legfőképpen politikailag integrált, így az objektív és a szubjektív mobilitás, a nők és a férfiak mobilitási útjai, a területi mobilitás, a kapcsolati tőke, a szociális rendszer intervenciói, a visszaintegrálódási esélyek és a nyugati magyar diaszpórák kettős integrációinak az elemzése a NER rendszerének széleskőrű leírása és egyben mérlege is.

Leírás

A kötet egy többéves kutatási program eredményeként közöl elemzéseket a magyar társadalom integrációjáról 2015-ös és 2018-as adatfelvételek alapján. Az olvasó egymással összefüggő elemzéseket olvashat, amelyek mind arra keresik a választ, hogy az integráció/dezintegráció mértéke és jellegzetességei, hogyan befolyásolják a társadalom egyenlőtlenségeit, milyen utak nyíltak az ezredfordulót követően a társadalmi státusz, a lakóhely vagy lakás változtatására, az előnyök érvényesítésére, a hátrányok ellensúlyozására, vagy hogy mindezek leginkább oly módon összegződnek-e, hogy a változtatás valójában esélytelen maradt. A magyar társadalom a szerzők szerint legfőképpen politikailag integrált, így az objektív és a szubjektív mobilitás, a nők és a férfiak mobilitási útjai, a területi mobilitás, a kapcsolati tőke, a szociális rendszer intervenciói, a visszaintegrálódási esélyek és a nyugati magyar diaszpórák kettős integrációinak az elemzése a NER rendszerének széleskőrű leírása és egyben mérlege is.

 

A Társadalomtudományi Kutatóközpont és az Argumentum Kiadó közös kiadása

Szerkesztette: Kovách Imre

A kötet szerzői: Albert Fruzsina, Bakó Tamás, Balogh Karolina, Boza István, Csáki Anikó, Csizmady Adrienne, Dávid Beáta, Feischmidt Margit, Gerő Márton, Győri Ágnes, Hajdu Gábor, Huszár Ákos, Huszti Éva, Ilyés Virág, Kálmán Judit, Kovách Imre, Kovács Eszter, Kováts András, Köllő János, Kőműves Zsófia, Kőszeghy Lea, Kristóf Luca, Márk Lili, Mészáros Mercedes, Papp Z. Attila, Rácz Andrea, Rácz Attila, Szabó Andrea, Zakariás Ildikó