Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Molnár-technika a néptáncegyüttesek számára

Paraméterek

Szerző Ónodi Béla – Libuša Bachratá
Cím Molnár-technika a néptáncegyüttesek számára
Alcím Molnárova technika pre folklórne súbory
Kiadó Hagyományok Háza
Kiadás éve 2023
Terjedelem 152 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5927 26 3
Eredeti ár:
3.000 Ft

Egy bizonyos szint felett bármilyen tánc minőségének javulásához elengedhetetlen a technikai képzettség. Ez a kiadvány a néptánchagyomány színpadi megjelenítését fontosnak tartó együttesek vezetői, táncoktatói, táncosai számára nyújt segítséget a technikai fejlődéshez. Az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy Molnár István táncművész, koreográfus táncosképző rendszere tökéletesen alkalmas ennek a feladatnak a betöltésére. (Szlovák–magyar kétnyelvű könyv.)

Leírás

Egy bizonyos szint felett bármilyen tánc minőségének javulásához elengedhetetlen a technikai képzettség. Ez a kiadvány a néptánchagyomány színpadi megjelenítését fontosnak tartó együttesek vezetői, táncoktatói, táncosai számára nyújt segítséget a technikai fejlődéshez. Az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy Molnár István táncművész, koreográfus táncosképző rendszere tökéletesen alkalmas ennek a feladatnak a betöltésére. Az eredeti technika természetesen a táncos tudáshoz és elváráshoz folyamatosan alkalmazkodva változott, fejlődött és ez a folyamat napjainkban is tart. A könyv a táncegyüttesekben alkalmazható kezdő gyakorlatokat, azok alkalmazásának lehetőségeit, valamint kiegészítő kezdő és levezető gyakorlatokat is tartalmaz. A könyv írói bíznak abban, hogy ezzel a kiadvánnyal tovább fog nőni a Molnár-technikát értő, szerető és használni tudó, tánccal foglalkozó emberek száma.

Po dosiahnutí určitej úrovne je zlepšenie kvality akéhokoľvek tanca nemysliteľné bez príslušnej technickej prípravy. Táto publikácia má pomôcť vedúcim, tanečným pedagógom a tanečníkom folklórnych súborov, ktorí považujú inscenovanie ľudovej tanečnej tradície za dôležité pre svoj technický rozvoj. Uplynulé desaťročia ukázali, že systém tanečnej prípravy choreografa a tanečného pedagóga Istvána Molnára sa na túto úlohu dokonale hodí. Samozrejme, pôvodná technika sa neustále menila a vyvíjala v súlade s poznatkami a očakávaniami tanečníkov a tento proces pokračuje aj v súčasnosti. Táto publikácia obsahuje cvičenia pre začiatočníkov, ktoré možno využiť v tanečných súboroch, možnosti ich aplikácie, ako aj ďalšie, doplňujúce cvičenia pre začiatočníkov či záverečné, uvoľňovacie cvičenia. Autori dúfajú, že vďaka tejto publikácii pribudne počet tých, ktorí chápu Molnárovu techniku, majú ju radi a dokážu ju používať.

 

Hagyományok Háza – Centrum kultúry Košického kraja | Kassa Megye Kulturális Központja, 2023.

Szlovák–magyar kétnyelvű könyv

Írta: Ónodi Béla – Libuša Bachratá

Fordította: Bartko Zoltán

Szakmai lektor: Lőrinc Katalin