Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mondd ki, írd le, törd a fejed!

Paraméterek

Szerző Kovács Györgyné – Szebényiné Nagy Éva – Torda Ágnes
Cím Mondd ki, írd le, törd a fejed!
Alcím Nyelvi fejlesztő feladatlapok a beszédjavító általános iskolák számára
Kiadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Kiadás éve 2017
Terjedelem 88 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 19 5014 4
Ár:
2.100 Ft
1.995 Ft
Kedvezmény: 5%

Ezeket a feladatokat azoknak a pedagógusoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy munkájukat változatosabbá tegyék. Gyakorlóanyagunk nem az olvasást tanítja, hanem az ahhoz szükséges képességek, készségek fejlesztését szolgálja. (88 oldal + 24 oldal melléklet.)

Leírás

Ezeket a feladatokat azoknak a pedagógusoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy munkájukat változatosabbá tegyék.
Az általános iskola alsó tagozatában csaknem minden osztályban vannak olyan gyerekek, akik nem tudnak megfelelően olvasni. Ők azok, akik nem szeretik a könyvet, ha elkerülhetetlen, akkor lassan és sok hibával olvasnak, s gyötrelmes betűzgetésük eredménye számukra érthetetlen kuszaság. Az olvasás gyengesége miatt elmaradásuk napról napra fokozódik, lassan kiszorulnak a közös munkából. Így azután némelyikük csöndes szemlélője lesz az osztálymunkának, mások inkább „rosszalkodnak”, csak hogy rájuk is figyeljenek. Van, aki nem akar iskolába járni, van, aki gyakran betegeskedik, mások nyugtalanná és türelmetlenné válnak, figyelmetlen és gondatlan iskolásoknak tartják őket.
Még a leggondosabb pedagógus is nehezen tud megbirkózni azzal a feladattal, ha osztályában egy-egy gyermekkel külön kell foglalkoznia. Gyakran a jól megtervezett és rendszeres korrepetálás sem vezet a kívánt eredményhez, mert ezeknek a gyermekeknek nemcsak ismétlésre és gyakorlásra van szükségük. Ilyenkor kapja meg a szülő az üzenetet: tessék otthon gyakorolni!
Gyakorlóanyagunk nem az olvasást tanítja, hanem az ahhoz szükséges képességek, készségek fejlesztését szolgálja. 
 
Írta: Kovács Györgyné – Szebényiné Nagy Éva – Torda Ágnes
Lektor: Vassné dr. Kovács Emőke, F. Kovács Zsuzsa, Juhász Ágnes

Tartalom

Bevezetés
Útmutató a feladatlapok használatához
Feladatlapok 
Útmutató a megoldások ellenérzéséhez
Melléklet