Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mondjuk helyesen!

Paraméterek

Sorozat Az ékesszólás kiskönyvtára
Szerző Kerekes Barnabás – Kovács Zsuzsanna
Cím Mondjuk helyesen!
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 186 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 409 116 5
Eredeti ár:
2.990 Ft
2.541 Ft
Online kedvezmény: 15%

Mondjuk helyesen! című kötetből nemcsak elsajátítani könnyű a helyes kiejtést, de a mondattípusok szerint felosztott fejezetek rövid írásai szórakoztatva mélyítik el az olvasók történelmi, biológiai, csillagászati, földrajzi, kémiai vagy épp tipográfiai ismereteit. Elengedhetetlen segédeszköz a Kazinczy-versenyre készülő diákok számára

Leírás

Egyszerre hasznos és izgalmas könyvet tart a kezében az olvasó. A Mondjuk helyesen! című kötetből nemcsak elsajátítani könnyű a helyes kiejtést, de a mondattípusok szerint felosztott fejezetek rövid írásai szórakoztatva mélyítik el az olvasók történelmi, biológiai, csillagászati, földrajzi, kémiai vagy épp tipográfiai ismereteit. 

A kötet elején részletes magyarázat található a helyesejtés elsajátítását megkönnyítő jelrendszerről. Ezután 18 fejezetbe rendezve összesen 78 rövid szöveg következik, amelyekről mind a hangsúlyozásukkal, mind a tartalmukkal kapcsolatban részletes leírás olvasható. Így a helyes kiejtés elsajátítása közben többek között Madame Tussaud viaszmúzeumával vagy épp a papír feltalálásával kapcsolatos ismeretekkel gazdagodik az olvasó. A Mondjuk helyesen! elengedhetetlen segédeszköz a Kazinczy-versenyre készülő diákok számára, de nemcsak ők, hanem mindenki haszonnal forgathatja, aki magabiztosan szeretne megszólalni, ügyelve a gondolatai értelmét legjobban tükröző, hibátlan kiejtésre.

Kerekes Barnabás az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, a Kazinczy-díj Alapítvány elnökhelyettese. A Szóról-szóval című rádióműsor szerkesztője, Lőrincze-díjas.

Kovács Zsuzsanna az Anyanyelvápolók Szövetségének irodavezetője, a Szóról-szóval című rádióműsor társszerkesztője, Kazinczy-díjas magyartanár. 


Tinta Könyvkiadó, 2018.

Az ékesszólás kiskönyvtára 47.

Írta: Kerekes Barnabás – Kovács Zsuzsanna

Tartalom

Kerekes Barnabás: A Beszélni nehéz! jelrendszeréről

Személynevek

Határozós szerkezetek

Szerkezetes jelzők

Földrajzi nevek

Igekötő nélküli ige

Egyenes szórendű igekötős ige

Fordított szórendű igekötős ige

Intézménynév

Birtokos szerkezet

Halmozott mondatrészes szerkezetek

Kötőszó, ha mondatrészeket kapcsol

Minőségjelzős szerkezetek

Egy fogalom

Névutós névszók

Ellentét, párhuzam

Kötőjeles kapcsolás

Nyomósító szerepű is kötőszó

Közbevetés