Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mozaik

Paraméterek

Sorozat Mozaik Program
Szerző Sándor Ildikó
Cím Mozaik
Alcím Komplex képesség- és személyiségfejlesztő program felnőtt korú értelmi sérültek számára
Kiadó Comenius
Kiadás éve 2001
Terjedelem 76 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 00 6428 6
Ár:
1.300 Ft
1.235 Ft
Kedvezmény: 5%

Azok az emberek, fiatalok, akik valamilyen organikus sérüléssel élnek közöttünk, még tanulmányaik befejezése után is további tudatos fejlesztést igényelnek, amely segítheti őket a társadalmi beilleszkedésben, valamint képességeik fejlődése, illetve kompenzálása terén.

Leírás

Mindnyájan egész életünkben folyamatosan tanulunk a fogalom tágabb értelmében. Tanulunk egymástól, tanulunk bizonyos élethelyzetekben, tanulunk tapasztalatainkból. A gondolkodásban ép ember már ifjú korban képes önállóan ismereteit bővíteni, ezáltal képes folyamatosan fejlődni.

Azok az emberek, fiatalok, akik pedig valamilyen organikus sérüléssel élnek közöttünk, még tanulmányaik befejezése után is további tudatos fejlesztést igényelnek, amely segítheti őket a társadalmi beilleszkedésben, valamint képességeik fejlődése, illetve kompenzálása terén. A MOZAIK program ebből a célból íródott. Elsősorban azon gyógypedagógusoknak, gyógypedagógiai asszisztenseknek, gondozóknak és mindazon szakembereknek nyújthat segítséget, akik felnőtt korú értelmi sérülteket foglalkoztató intézményekben dolgoznak, de e szorosan érintett körön túl – reményeim szerint – azokhoz is eljut, akik a szociális ágazat e területének megismerésén, jobbításán fáradoznak. Valamint ajánlom mindenkinek, akinek családjában sérült ember él, vagy empátiát éreznek a sérültek iránt. A program egy alternatívát, egy fejlesztési lehetőséget mutat be, nem kizárólagos érvényű, változtatható, alakítható a helyi igényeknek megfelelően.

 

Lektor: Krausz Éva, Lengyel K. Péter

Tartalom

Bevezető
A normalizációs elv
A MOZAIK program alkalmazásának elvei
Művészeti területek
A mozgás – mozgásfejlesztés, testnevelés
Irodalom – nyelv, kommunikáció, beszéd
Zene – éneklés, zenehallgatás
Képzőművészet – rajzolás, mintázás, kézimunka
Mindennapi tevékenységek
Munka
Játék
Hobbi
Énkép – önismeret
Interperszonális kapcsolatok alakítása
Erkölcsi értékek alakítása
Záró gondolatok
Idegen kifejezések jegyzéke
Irodalom
Melléklet