Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

SE Pető András Kar

A Semmelweis Egyetem Pető András Kar – korábban Pető András Főiskola, illetve Pető Intézet – küldetése, hogy a konduktív pedagógia eszközeivel javítsa azoknak az életminőségét, akik elsősorban központi idegrendszeri sérülés miatt nehézséggel és kihívással szembesülnek. A konduktív pedagógia világszerte keresett és elismert magyar hivatás. A Pető Intézet, mely 2017-től a Semmelweis Egyetem Pető András Kar néven működik, 2015-ben ünnepelte a konduktív nevelés alapításának 70 éves évfordulóját, a felsőfokú konduktorképzés 50 éves fennállását és a védőnőkkel történő rendszerszemléletű együttműködés 25. évét. A könyveken szereplő rövidítés (MPANNI) jelentése: Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete.

Rendezés:
Nézet:

A Pető-módszer, a konduktív nevelés, a konduktív pedagógia fogalmak történeti fejlődést is mutathatnak, de egymás szinonimájaként is használják ezeket. A konduktív nevelést a neveléstudomány egyik ágaként gyakorlatközeli, praxisában élő humán tudományként definiáljuk. A petői megközelítés legkarakteresebb sajátossága a holisztikus látásmód, mely elvűséget, egészlegességet, komplex látásmódot jelent világról, emberről, gyakorlatról.

6.300 Ft

A konduktív pedagógia meglehetősen fiatal diszciplína. A konduktív pedagógia megnevezés pedagógiánk speciális jellegére, a konduktív jellegre utal.

2.900 Ft 2.755 Ft

A dr. Pető András előadásai és gyakorlati bemutatói alapján, dr. Hári Mária ás Székely Ily munkássága nyomán készített, és 1962-ben a Tankönyvkiadó által kiadott könyv ún. tartalmi fakszimile kiadása.

1.780 Ft 1.691 Ft

Az emlékkönyv Dr. Hári Mária orvos, mozgásterapeuta kiemelkedő munkásságának, szakmai életútjának állít emléket. A pályatársak, tanítványok emlékezése nyomán egy szakmájának mindvégig elkötelezett, kivételes tehetségű, rendkívül humánus orvos életpályája rajzolódik ki, egy olyan asszonyé, aki egész életét a konduktív pedagógia elterjesztésének, és a gyermekek gyógyításának szentelte.

4.000 Ft 3.800 Ft

Hári Máriát a kilencvenes évek derekán kérték fel francia szakemberek annak a tanulmánynak a megírására, ami most öt nyelven jelenik meg egy kötetben. Ez A humán alapelv a konduktív nevelésben című írás – magyarul, angolul, németül, franciául és oroszul.

3.000 Ft 2.850 Ft

Az Összehasonlító konduktív pedagógia korábbi (1998) kiadása után most újabb formában kerül az olvasóihoz. Az új kiadás egyes kiegészítésekkel és anyagának felépítésében módosult.

4.400 Ft

A tanulmánykötet azoknak készült, akik még tanulják a konduktív pedagógiát, vagy még több ismeretre vágynak e diszciplínában, vagy csak érdeklődnek e sokszor interdiszciplináris tudományként definiált terület kutatott kérdésköreiről.

5.800 Ft

A kötet célja a tudományosan megalapozott konduktív pedagógia közvetítése, valamint az értelmiségi létre felkészítő oktatás segítése. Az összeállításkor szem előtt tartottuk, hogy az elkészült kiadvány reflektáljon a konduktív nevelés gyakorlatának innovációira, illetve a konduktív pedagógiához kapcsolódó és a képzés tartalmát meghatározó tudományok eredményeire.

5.800 Ft