Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Művészetek báb- és drámajátékkal 1. osztály

Paraméterek

Sorozat Betűn innen, betűn túl…
Szerző Székely Andrea
Cím Művészetek báb- és drámajátékkal 1. osztály
Alcím Projektfüzet 1. osztályosoknak
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2008
Terjedelem 42 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 963 16 4353 4
Eredeti ár:
990 Ft
891 Ft
Online kedvezmény: 10%

A füzet hat nagy témát dolgoz fel projekt módszerrel. A füzethez kapcsolódó óratervekben jelentős szerepet játszik a témák komplex kezelése: a zene, a tánc, a képzőművészet, a dráma, a báb valódi kiegészítői lesznek egymásnak.

Leírás

A „Gesztenyefa palota” Művészetek báb- és drámajátékkal projekt füzet – a Műszaki Könyvkiadó új fejlesztésű, kompetencia alapú taneszközrendszerének és oktatási programjának elemeként – a „Betűn innen, betűn túl” Ábécés olvasókönyvhöz készült, de önállóan is használható, hiánypótló és a piacon egyedülálló kiadvány.
A füzetbe szerkesztett vizuális és verbális tananyag a mesék világába és a teremtő fantázia birodalmába vezeti el a gyerekeket, az életkori sajátosságokat figyelembe véve. A füzetben híres alkotók, mint Szinyei Merse Pál, Renoir, Van Gogh, Pieter Brueghel, Picasso, Arcimboldo, Dürer, Monet művei mellett más kultúrákból származó alkotások is helyet kaptak – a művészetek sokféleségének bemutatása céljából.
A füzet hat nagy témát dolgoz fel projekt módszerrel. Minden projekt három foglalkozásból áll. Mind a hat téma végén kihajtható oldal található. A gyerekek ezekre az üres lapokra rajzolják le a témával kapcsolatos élményüket, reflexiójukat. A füzethez kapcsolódó óratervekben jelentős szerepet játszik a témák komplex kezelése: a zene, a tánc, a képzőművészet, a dráma, a báb valódi kiegészítői lesznek egymásnak. Dramatikus felépítés szerint, egymásra épülve követik egymást a feladatok, játékok.
 
MK-4353-4
Írta: Székely Andra
Illusztrálta: Nagy Diána
 
Kapcsolódó témakör:

Kapcsolódó kiadványok