Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nagy Imre

Paraméterek

Szerző W. Barna Erika – Szőtsné Fritz Ágnes
Cím Nagy Imre
Alcím Egy 20. századi magyar sors a grafológia tükrében
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2007
Terjedelem 112 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9412 53 8
Eredeti ár:
1.880 Ft
752 Ft
Online kedvezmény: 60%
Nagy Imre 1916–1957 közötti – 41 évet átfogó – kézírásain alapuló tanulmányunk talán közelebb visz annak a kérdésnek eldöntéséhez, hogy hős volt vagy áruló.

Leírás

Az elmúlt évben az 1956-os forradalom ötvenedik, és Nagy Imre születésének 110. évfordulójára emlékeztünk. Meglehetősen ellentmondásos kép él a nemzeti emlékezetben e különös és tragikus pályát befutott politikusról. Ki volt valójában? Hős vagy áldozat? Karrierista politikus vagy közösségi eszmékért lelkesedő ember? Kényszerhelyzetbe kerülve tehetetlenül veszítette el az életben maradás lehetőségét vagy önmagát vállalva, erkölcsi megfontolásból választotta a halált?
A grafológia feladata, hogy egy ember személyiségének legmélyebb rétegeit tárja fel a kézírás jellemző jegyeinek segítségével. A kézírásvizsgálat különlegességét az adja, hogy a már nem élő személyeket is élőként tudja vizsgálni – fennmaradt kézírásaik alapján. Az írásképbe rögzített üzenetet kell elolvasnunk, a grafológusnak kell a – talán el sem hangzott, személyes – vallomást rekonstruálni, és tisztán megszólaltatni az utókor számára. Nagy Imre 1916–1957 közötti – 41 évet átfogó – kézírásain alapuló tanulmányunk talán közelebb visz annak a kérdésnek eldöntéséhez, hogy hős volt vagy áruló. Könyvünkben az első világháború olasz frontjára érkező 19 éves Nagy Imre testvéreinek írt levelétől a halálos ítélet fenyegetésével szembenéző „Öreg” 1957-es kihallgatási jegyzőkönyvének profetikus aláírásáig követjük végig az elmúlt század nagy magyar alakjának sorsát, életeseményeit, személyiségfejlődését.

Tartalom

A grafológiai elemzés etikája és alapelvei
A grafológiai kutatás alapja: 41 évnyi kézírás
Ifjúkori írások
Személyiségváltozások 1930-1944 között
Itthon, 1944-1956 között
1956-tól a halálig: a férfivá és felnőtté válás belső útja
Bibliográfia
A kötetben található írásminták