Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nem lehet visszatérni

Paraméterek

Szerző Nagy Attila
Cím Nem lehet visszatérni
Alcím Egy színész vallomásai
Kiadó Napvilág Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 352 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 338 396 4
Eredeti ár:
3.500 Ft
3.150 Ft
Online kedvezmény: 10%

A kötet Nagy Attila színművész, rendező önéletrajzi és színház-esztétikai írásainak, nyilatkozatainak, személyes vallomásainak szerkesztett gyűjteménye. Nagy Attila részt vett az 1956-os forradalomban, amelyet követően előbb halálra, majd  –  enyhítésként – 12 évi fegyházbüntetésre ítélték, ahonnan 1961-ben szabadult. 

Leírás

A kötet Nagy Attila színművész, rendező önéletrajzi és színház-esztétikai írásainak, nyilatkozatainak, személyes vallomásainak szerkesztett gyűjteménye. Nagy Attila részt vett az 1956-os forradalomban, amelyet követően előbb halálra, majd  –  enyhítésként – 12 évi fegyházbüntetésre ítélték, ahonnan 1961-ben szabadult. Ezek viszonylag közismert tények, ám az már kevésbé, hogyan került az események fősodrába, illetve, hogy a börtönéveket miként sikerült átvészelnie. Ugyancsak kevesen ismerik a kiváló színművész családjának, gyermekkorának és művészi indulásának részleteit.

A könyv első része ezeknek a személyes emlékeknek bizalmas hangnemű bemutatása: a látszólag békés ifjúkortól a pályakezdő színész dilemmáin át az ’56-os események felidézéséig. Az életrajz itt – amellett, hogy őrzi „mesélő” stílusát és atmoszféráját – pontos kor- és társadalomrajz is. A második fele Nagy Attila színészi-rendezői filozófiáját mutatja be a művész színház-esztétikai esszéin keresztül: elvei, tanácsai, szakmai javaslatai ma is megállják helyüket; és egy elmélyült, sokat elemző-gondolkodó, a világszínház fejleményeiben naprakész, éles szemű intellektuális alkotó portréját rajzolják ki. A kötet emellett tartalmaz néhány interjút is, amelyekben a szerző élete legfontosabb stációiról, fordulópontjairól vall az újságírónak.

 

Napvilág Kiadó, 2017.

Válogatta, szerkesztette, a szövegeket gondozta: Deres Péter, Gyergyádesz László