Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nemzeti Tankönyvkiadó

Rendezés:
Nézet:

A Hegyező című kompetenciafejlesztő sorozat feladatai a gyakorlati életre készítik fel a 9-10 éves korosztályt. Ez a környezetismereti munkafüzet negyedikesek számára készült.

1.140 Ft 1.083 Ft

Az általános iskolai kötelező olvasmányok nagy részével szemben felmerül az a probléma, hogy a gyerekek kutatásokból ismert olvasási sebessége mellett ezek végigolvasása szinte fizikai képtelenség. Ugyanakkor roppant káros zanzásított összefoglalókkal pótolni ezek elolvasását.

1.500 Ft

A szerző figyelembe vette a nemzetközi együttműködéssel készült európai flóramű, a Flora Europaea (Tutin, T. G. et al., 1964–1980) eredményeit. Arra törekedett, hogy fajaink azonosíthatók legyenek az európaiakkal, ezért lehetőleg a Flora Europaea nómenklatúráját használta. A növények ábráinak legtöbbje Csapody Vera művészi rajza, melyeket újabb ábrákkal Széll Marianne egészített ki.

5.980 Ft 5.382 Ft

A kötet felöleli a magyar formális nyelvészet magyarországi műhelyeinek munkáját, eredményeit – ennek következtében többféle iskola, elmélet és gyakorlat jelenik meg benne.

3.900 Ft

A könyv szerző: Bácskai Anna, Borbély Mária, Gáspár Irma, Ghiczy Erzsébet, Molnár Judit, Szabó László, Tamássyné dr. Bíró Magda.

800 Ft 720 Ft

Országos Módszertani Tudományos Konferencia az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar rendezésében (Budapest, 2000. augusztus 31. - szeptember 1.). Válogatás a plenáris előadások és a szekcióülések anyagaiból.

3.827 Ft 3.635 Ft

A NÉKOSZ, az egykori népi kollégiumok szövetsége történetének mai tanúi idézik fel e kötet lapjain közös múltjukat. A visszaemlékezések eredetileg televíziós interjúknak készültek, amelyekhez kiegészítésként csatlakozik egy válogatás az 1956-os sajtóból, a Petőfi Kör korabeli eszmecseréiről, ahol első ízben vetődött föl egy kollégium Rajk Lászlóról való elnevezésének gondolata.

2.100 Ft 1.995 Ft
Az olvasmánynapló – hűséges kísérőként – segítőtársatok lesz a könyv rejtelmeinek megismerésében. Feladatait megoldva feltárul a lapok közé zárt cselekmény minden ága-boga. Végül a könyv ismerős jóbarátként kerül vissza a könyvespolcra.
690 Ft 655 Ft

Kiadványunk a modern kor elvárásainak megfelelve ad, elsősorban a középiskolások számára, olyan gyakorlati ismereteket, amelyek a korszerű elméleti részekkel együtt hatékonyan segítik a diákok felkészülését. A könyvben szereplő látványos, tanulságos kísérletek elvégzéséhez csak olyan eszközökre van szükség, amelyek megtalálhatók egy átlagosan felszerelt biológia szaktanteremben. A könyvhöz tartozó DVD-mellékleten található digitális segédanyagok két részre oszthatók: egyrészt tartalmaz egy interaktív oktatóprogramot, másrészt magába foglalja az oktatóprogramban szereplő szemléltető és interaktív elemek mappába rendezett gyűjteményeit.

2.600 Ft 2.340 Ft

Kiadványunk az évtizedekkel korábban megjelent praktikumok keretein túllépve, a modern kor elvárásainak megfelelve ad – elsősorban a középiskolások számára – olyan gyakorlati biológiaismereteket, amelyek a korszerű elméleti részekkel együtt hatékonyan segítik a diákok felkészülését az érettségire közép- és emelt szinten egyaránt. A kiadvány lényeges tartozéka egy DVD-melléklet, amely a könyv teljes képanyaga mellett eredeti elektronikus segédleteket (hagyományos és térhatású képek, HD minőségű filmfelvételek és ellenőrző programok) tartalmaz.

2.600 Ft 2.340 Ft

Könyvsorozatunk második része a levél, a virág és a termés felépítésével, működésével kapcsolatos ismereteket tartalmazza. A könyv az első részhez hasonlóan magában foglalja a témával kapcsolatos alapismereteket és a kísérletek, megfigyelések képekkel illusztrált leírásait. A könyv DVD-melléklete 1303 eredeti, önállóan is felhasználható elektronikus illusztrációt tartalmaz, amelyek között megtaláljuk a hagyományos és térhatású képeket, a HD minőségű filmfelvételt és interaktív ellenőrző programokat.

2.600 Ft 2.340 Ft

Az „Érettségire felkészítő” című könyvsorozat negyedik része egymástól jelentősen különböző témakörökkel foglalkozik. A kötetben a gyakorlatközpontú megközelítést és a digitális segédanyagokkal történő, minél teljesebb szemléltetést kívántuk megvalósítani. A korábbi kötetekhez hasonlóan a könyv végén képes segédlet biztosítja a gazdag illusztrációs anyagban való eligazodást. A kiadvány DVD-melléklete tartalmazza a könyv teljes képanyagát, emellett eredeti elektronikus segédleteket (HD minőségű filmfelvételeket és ellenőrző programokat).

2.600 Ft 2.340 Ft

A tankönyv igazi újdonságul szolgál mindazoknak az egyetemi, főiskolai hallgatóknak és gyakorlati szakembereknek, akik a hagyományos számvitel időérzékeny továbbfejlesztése, a dinamikus szemlélet számviteli és tervezési alkalmazása, valamint a dinamikus számvitel stratégiai hasznosítása iránt érdeklődnek.

1.098 Ft 988 Ft

Szakmailag megalapozott érvek szólnak amellett, hogy nemcsak mikrogazdasági, de nemzetgazdasági szinten is előnyös a közpénzügyek kontroll alatt tartása. Hasonlóan erősen és szakmailag megalapozottan lehet amellett érvelni, hogy a gazdasági élet és a közpénzügyek társadalmi szintű, szociális és etikai kontrolljára szükség van.

5.990 Ft 5.391 Ft

A tankönyved mellett ez a munkafüzet lesz a leghűségesebb segítőtársad. Óráról árára, leckéről leckére oldd meg feladatait! Ha odafigyelsz, ez sohasem telik majd negyedóránál több időbe. Cserébe jobban megérted az őskor és az ókor legfontosabb problémáit az emberi közösségek létét meghatározó dolgokat, megismered régen elporladt emberek életét, gondolkodását eligazodsz az időben és a térképen.

580 Ft

A feladatgyűjtemény az új típusú írásbeli és szóbeli középszintű érettségire való felkészüléshez kínál feladatsorokat. (CD-melléklettel)

4.190 Ft 3.771 Ft

Ez a könyv azt a célt szolgálja, hogy a megfelelő nyelvi szintet elért tanuló jobban teljesítsen a vizsgán, ha tisztában van a reá váró feladatokkal. Ehhez segítséget nyújt a könyvben lévő feladatgyűjtemény, amely a közép- és felsőfokú vizsga valamennyi feladattípusából tartalmaz feladatmintákat és megoldási kulcsokat.

1.650 Ft 1.485 Ft

A Jobb leszek természetismeretből! differenciált feladatsorozatokat tartalmaz, a sorozatok négy kérdésből állnak. A feladatok az elsőtől a negyedikig egyre nehezednek.

720 Ft 684 Ft
Az olvasmánynapló – hűséges kísérőként – segítőtársatok lesz a könyv rejtelmeinek megismerésében. Feladatait megoldva feltárul a lapok közé zárt cselekmény minden ága-boga. Végül a könyv ismerős jóbarátként kerül vissza a könyvespolcra.
650 Ft 617 Ft

Balázs Dénes – karsztkutató, földrajztudós, világutazó, számos földrajzi ismeretterjesztő mű szerzője, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum alapítója – könyve bemutatja a távoli földrész feltárásában, tudományos kutatásában és megismertetésében jeleskedő magyar utazók tevékenységét.

850 Ft 765 Ft

Lázár deák nevezetes Magyarország-térképe (1528) a magyar térképészet első és mindjárt kiváló alkotása. E könyv a Lázár előtti térképek kutatási eredményeinek összefoglalása, elsősorban a tárgyi emlékek, a fennmaradt térképek tükrében.

1.500 Ft 1.425 Ft