Népi konyha (Dunántúli tájak ételei)
Paraméterek
Sorozat | Hagyomány és vidék |
Szerző | Szigeti Andor |
Cím | Népi konyha (Dunántúli tájak ételei) |
Alcím | Ételek, ételkészítési és étkezési szokások, ünnepek |
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
Kiadás éve | 2010 |
Terjedelem | 380 oldal |
Formátum | B/5, keménytáblás |
ISBN | 978 963 286 573 7 |
Eredeti ár:
3.900 Ft
3.705 Ft
Online kedvezmény:
5%
A könyv bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység (Rábaköz, Hanság, Göcsej stb.) ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. |
|
|
Leírás
A könyv bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység (Rábaköz, Hanság, Göcsej stb.) ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. Bőséges receptválasztéka régi könyvek és néprajzi dolgozatok alapján készült ételek leírását tartalmazza. Ezek között olyanok is találhatók, amelyek alapanyaga mára kikopott a napi étkezésből (hajdina, kerékrépa, köles, takarmányrépa, sulyom, tökmagolaj stb.). A képanyag a konyhát, az ételkészítés eszközeit, néhány evés-ivással összekötött ünnepi alkalmat mutat be.
Tartalom
Előszó
Bakony és Balaton-felvidék
Baranya
Fertő-vidék és Kultúrsarok
Göcsej
Hanság
Moson-vidék
Őrség
Rábaköz
Sárköz
Somogy
Szigetköz
Felhasznált irodalom
Képjegyzék
Receptmutató