Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Népi konyha (Dunántúli tájak ételei)

Paraméterek

Sorozat Hagyomány és vidék
Szerző Szigeti Andor
Cím Népi konyha (Dunántúli tájak ételei)
Alcím Ételek, ételkészítési és étkezési szokások, ünnepek
Kiadó Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 380 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 286 573 7
Ár:
3.900 Ft
3.705 Ft
Kedvezmény: 5%

A könyv bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység (Rábaköz, Hanság, Göcsej stb.) ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit.

Leírás

A könyv bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység (Rábaköz, Hanság, Göcsej stb.) ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. Bőséges receptválasztéka régi könyvek és néprajzi dolgozatok alapján készült ételek leírását tartalmazza. Ezek között olyanok is találhatók, amelyek alapanyaga mára kikopott a napi étkezésből (hajdina, kerékrépa, köles, takarmányrépa, sulyom, tökmagolaj stb.). A képanyag a konyhát, az ételkészítés eszközeit, néhány evés-ivással összekötött ünnepi alkalmat mutat be.
 

Tartalom

Előszó
Bakony és Balaton-felvidék
Baranya
Fertő-vidék és Kultúrsarok
Göcsej
Hanság
Moson-vidék
Őrség
Rábaköz
Sárköz
Somogy
Szigetköz
Felhasznált irodalom
Képjegyzék
Receptmutató