Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

„Virágos” sorozat

A Virágos sorozat tíz kötete együtt egy – összesen több mint 1000 énekből álló – nagyszabású népdalgyűjteményt alkot. A Bárdos Lajos szerkesztette, zsebben is elférő 101 magyar népdal c. kötet a 20-as évek végén jelent meg Kodály előszavával. E kötet mintájára indult meg később a Virágos sorozat, melynek első két füzete 1952-ben, ill. 1957-ben jelent meg, szintén Bárdos Lajos szerkesztésében; majd a sorozat kiváló szakemberek – Rajeczky Benjamin, Deák Bárdos György, Mathia Károly és mások – közreműködésével másfél évtizeden belül 10 kötetesre bővült.

Rendezés:
Nézet:

A Virágos sorozat első két füzete 1952-ben, ill. 1957-ben jelent meg, Bárdos Lajos szerkesztésében; majd a sorozat kiváló szakemberek – mint Rajeczky Benjamin, Deák Bárdos György, Mathia Károly és mások – közreműködésével másfél évtizeden belül 10 kötetesre bővült.

2.500 Ft

Ez a könyvecske új anyagot óhajt közreadni a magyar népzene gazdag kincsestárából. Egyetlen dallam (az 59.) kivételével mind olyan, amelyik tudtunkkal még nem jelent meg nyomtatásban. 

2.500 Ft

A népdaléneklés újabban örvendetes fejlődésnek indult az iskolákban és egyéb kórusainkban. Ennek az örvendetes fellendülésnek indult népdaléneklési mozgalomnak céljait kívánja szolgálni ez a kis gyűjtemény.

2.500 Ft

Zenei közvéleményünk lassanként ráeszmél arra, hogy népzenénk alapja műzenénknek, amelyet a népdalok kellő ismerete nélkül sem meg nem értenénk, sem abban igazi tudatos műélvezetet nem lelnénk.

2.500 Ft

Zenei közvéleményünk lassanként ráeszmél arra, hogy népzenénk alapja műzenénknek, amelyet a népdalok kellő ismerete nélkül sem meg nem értenénk, sem abban igazi tudatos műélvezetet nem lelnénk.

2.500 Ft

Magyar zenekultúra népzenénk nélkül elképzelhetetlen. Ezért örvendetes az egyre fokozódó érdeklődés, és ennek az érdeklődésnek kielégítéséhez kíván a „Rózsa” is hozzájárulni. Olyan dallamokat válogattunk össze, amelyek érdemesek arra, hogy minél többen megismerjék és énekeljék.

2.500 Ft
A sok vihartól romlásnak indult nemzet újjáépítéséhez a népzene hatalmas sarokkő. Mert a nép dala életet hirdet, el nem múló életet.
2.500 Ft

A kötet megjelentetésével iskolák, énekkarok és az érdeklődők népdal iránti igényét kívánjuk kielégíteni. A 150 népdal összeválogatásánál gyakorlati és pedagógiai szempontokat egyaránt érvényre juttattunk.

1.500 Ft
A „Tulipán” néhány jellegzetes variánstól eltekintve eddig még nem közölt anyaggal ismerteti meg a népzenénk iránt érdeklődőket.
2.500 Ft

Olyan dallamokat válogattunk össze, amelyek érdemesek arra, hogy minél többen megismerjék és énekeljék. Az itt közölt dallamok közkézen forgó kiadványban még nem jelentek meg. Népdalainkat tartalmuk, hangulatuk szerint szedtük sorba.

2.500 Ft