Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Néptáncóra az általános iskola 1. osztályában

Paraméterek

Sorozat Hagyományoktatás – módszertani füzetek
Szerző Neuwirth Annamária
Cím Néptáncóra az általános iskola 1. osztályában
Alcím 2., javított kiadás
Kiadó Hagyományok Háza
Kiadás éve 2010
Terjedelem 72 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 7363 44 3
Eredeti ár:
2.000 Ft
1.700 Ft
Online kedvezmény: 15%

Az egyik legismertebb hazai gyermeknéptánc-pedagógus több évtizedes szakmai tapasztalatát foglalja össze: szeptembertől májusig, óráról órára aprólékosan kidolgozott vázlatokat, valamint az esztendőre szóló tanmenetet találunk ebben a könyvben.

Leírás

Az egyik legismertebb hazai gyermeknéptánc-pedagógus több évtizedes szakmai tapasztalatát foglalja össze: szeptembertől májusig, óráról órára aprólékosan kidolgozott vázlatokat, valamint az esztendőre szóló tanmenetet találunk ebben a könyvben. Az óra egyes fázisaihoz számtalan praktikus megjegyzés társul, amelyek megszívlelése átsegítheti a kezdő néptánc-pedagógusokat az első buktatókon és nehézségeken.
Kör, kör ki játszik? Még sok gyerek hiányzik abból a képzeletbeli nagy körből, melyben egymás kezét fogva önfeledten tudunk örülni az ősi játékokat játszva. A nagyszülők, dédszülők meséi lassan a múltba vesznek, dalaik elhalkulnak, táncaik feledésbe merülnek a mindent elsöprő modernizáció és a tömegkultúrák igénytelenséget diktáló áradatában.
Mit tehetünk? Semmit és mindent. Semmit, ha mindezekbe beletörődve mese helyett fásultan ültetjük a gyerekeket a képernyő elé. Mindent, ha megkeressük azokat a kis örömforrásokat, melyekkel élményt adhatunk a szürke iskolai napok egyhangúságát oldva. Ilyen nevelési eszköz lehet a játék, a tánc, mely test és lélek épülését, szépülését egyaránt szolgálja. Egy oly sokszínű, gazdag népi kultúrával rendelkező nemzet mint a miénk, nem feledkezhet meg a hagyományok tiszteletére, ápolására nevelni az utódokat. Európába tartunk, ezt manapság gyakran hallhatjuk. Reményeim szerint sajátos nemzeti jegyeinket, karakterünket nem levetkezve, hanem épp ezeket megerősítve érkezünk oda. Mindazoknak, akik ezt elősegíteni kívánják, szívből ajánlom Neuwirth Annamária szeretetből és több évtizedes pedagógiai tapasztalatból formált módszerét, mint a népi játék, néptánc tanításának egyik lehetséges útját.
 
Foltin Jolán lektor
 
Írta: Neuwirth Annamária
Lektor: Foltin Jolán

Tartalom

Bevezető
Foglalkozások menete
Szeptember
1. foglalkozás
2. foglalkozás
3. foglalkozás
4. foglalkozás
Október
5. - 8. foglalkozás
November
9. - 12. foglalkozás
December
3. - 15. foglalkozás
Január
16. - 20. foglalkozás
Február
21. - 24. foglalkozás
Március
25. - 28. foglalkozás
Április
29. - 32. foglalkozás
Május
32. - 36. foglalkozás
Június
37. foglalkozás
Tanmenet
Irodalomjegyzék
Mutatók

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
2.500 Ft 2.250 Ft
Raktáron
2.000 Ft 1.700 Ft
Raktáron
2.500 Ft 2.375 Ft
Raktáron
2.500 Ft 2.000 Ft
Raktáron
2.500 Ft 2.250 Ft
Raktáron
3.000 Ft