Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Neveletlenek?

Paraméterek

Szerző Szekszárdi Júlia – Kósáné Ormai Vera
Cím Neveletlenek?
Alcím Gáspár Sarolta beszélgetései gyerekekkel és felnőttekkel
Kiadó Dinasztia Tankönyvkiadó
Kiadás éve 2003
Formátum Oktatócsomag
ISBN 963 657 354 9
Eredeti ár:
4.300 Ft
3.870 Ft
Online kedvezmény: 10%

A válogatás (több mint nyolc órás hanganyag 2 db CD-ROM-on, MP3 formátumban) Gáspár Saroltának a Magyar Rádió Neveletlenek c. műsorában 1985 és 1996 között elhangzott interjúiból készült. A beszélgetésekhez készült 168 oldalas szövegkönyv és módszertani útmutató segítségével lehetősége nyílik mindenkinek, aki gyerekeink megismerését, megértését szívügyének tekinti, hogy az eseteken elgondolkodva, azokat csoportokban (szülőkkel, pedagógusokkal, diákokkal) kielemezve közelebb kerüljön saját neveletlenjei problémáinak megoldásához.

Leírás

A válogatás (több mint nyolc órás hanganyag 2 db CD-ROM-on, MP3 formátumban) Gáspár Saroltának a Magyar Rádió Neveletlenek c. műsorában 1985 és 1996 között elhangzott interjúiból készült. Több száz adásból választhatták ki a szerzők a történeteket, amelyek ismerősek lehetnek: testvérféltékenységről, iskolai életről, szerelmi háromszögről, anya-lány kapcsolatról, titokról, őszinteségről, kamaszbánatról, felnőtt vágyakról mesélnek a gyerekek és felnőttek. A beszélgetésekhez készült 168 oldalas szövegkönyv és módszertani útmutató segítségével lehetősége nyílik mindenkinek, aki gyerekeink megismerését, megértését szívügyének tekinti, hogy az eseteken elgondolkodva, azokat csoportokban (szülőkkel, pedagógusokkal, diákokkal) kielemezve közelebb kerüljön saját neveletlenjei problémáinak megoldásához. A kiadvány az OKI és Dinasztia Könyvkiadó közös gondozásában jelent meg.

A módszertani útmutatót írta: Szekszárdi Júlia – Kósáné Ormai Vera

Szerkesztette: Szekszárdi Júlia

Lektor: Horváth H. Attila, Sallai Éva

Köszönöm ezt az őszinte műsort, mely újra és újra rádöbbent, hogy senki sem csak a saját életét éli, minden gyereksorsba bele van forrasztva a felnőtté és fordítva. A Neveletlenek olyan közelről szólít meg, olyan őszintén szól rólunk, hozzánk, hogy átérezzük, megértjük. elfogadjuk: mindannyian neveletlenek vagyunk és nevelésre vágyunk.

Ancsel Éva, 1991

…én tartozom köszönettel azoknak a szülőtársaknak, kollégáknak, akik beengedtek a családjukba, osztályaikba, őszintén meséltek kudarcaikról, vágyaikról. Csak így születhettek meg az összeállítások: testvérféltékenységről, iskolai életről, szerelmi háromszögről anya–lány kapcsolatról, titkokról, őszinteségről, gyerekmagányról, kamaszbánatról, felnőtt vágyakról. (...) Ebbe az összeállításba több mint száz adásból válogattunk olyan történeteket, amelyek ismerősek lehetnek, hiszen végső soron mirólunk, a mi gyerekeinkről, a mi tanítványainkról szólnak.

Kiknek ajánlom ezt az „olvasni – hallgatni – beszélgetni” műfajt? Mindenkinek, aki kíváncsi, szeret arcokról olvasni, miközben nem fél találkozni önmagával. Aki képes meghallgatni a másikat, a hallottakat továbbgondolni, szerettel beszélgetni. Hiszem, hogy a Neveletlenek ma is olyan kérdéseket provokál. amelyek egymás jobb megértéséhez vezetnek, ha őszintén válaszolunk rájuk.

Gáspár Sarolta, 2003
 

A hanganyaggal és az ehhez készült módszertani útmutatóval mindenekelőtt a pedagógusoknak kívánunk segítséget nyújtani abban, hogy a megismert eseteken elgondolkodva, azokat kollégáikkal és/vagy növendékeikkel együtt elemezve közelebb kerüljenek saját „neveletlenjeik” problémáinak megértéséhez, illetve az érdemi segítségnyújtáshoz. A hanganyag eredményesen alkalmazható a pedagógusképzés, illetve -továbbképzés keretében szervezett eset- és konfliktuselemző kurzusokon. (...) Az önismeret gazdagításán túl ezek az esetek mások problémáinak megértését, a segítőkészség felkeltését, az empátia fejlesztését is szolgálhatják.

Szekszárdi Júlia, 2003