Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelvészeti kisszótár

Paraméterek

Sorozat Az ékesszólás kiskönyvtára
Szerző Kiss Gábor – Kohári Anna
Cím Nyelvészeti kisszótár
Alcím 2500 hagyományos és modern nyelvészeti fogalom magyarázata
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 228 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 7094 13 2
Eredeti ár:
2.490 Ft
2.116 Ft
Online kedvezmény: 15%

Nyelvészeti kisszótár szótárszerű elrendezésben magyarázza a nyelvészeti szakszavakat, és egyúttal összefoglalja a modern nyelvészeti ismereteket is. Használója összegyűjtve találja meg benne a nyelvek leírásával, történetével, területi és társadalmi sokszínűségével, kommunikatív funkciójával és poétikai szerepével foglalkozó szakirodalomban előforduló szakszavakat. A magyar szótárirodalomban egyedülálló gazdagsággal 2500 fogalmat magyaráz, értelmez a kézikönyv.

Leírás

Nyelvészeti kisszótár szótárszerű elrendezésben magyarázza a nyelvészeti szakszavakat, és egyúttal összefoglalja a modern nyelvészeti ismereteket is. Használója összegyűjtve találja meg benne a nyelvek leírásával, történetével, területi és társadalmi sokszínűségével, kommunikatív funkciójával és poétikai szerepével foglalkozó szakirodalomban előforduló szakszavakat. A magyar szótárirodalomban egyedülálló gazdagsággal 2500 fogalmat magyaráz, értelmez a kézikönyv. Átfogó nyelvészeti ismerettárként is használható, hiszen többek között megtalálhatók benne a következő nyelvészeti részterületek szakszavainak a magyarázatai: hangtan, szótan, mondattan, szövegtan, stilisztika, pragmatika, kommunikációelmélet. A szótárban a klasszikus, hagyományos nyelvszemlélet szókincse mellett fellelhetők a különböző modern nyelvészeti iskolák alapfogalmai is.

A Nyelvészeti kisszótárt az érdeklődők széles táborának ajánljuk. Ugyanakkor jól használható az emelt szintű érettségire, egyetemi felvételire, illetve az egyetemi nyelvészeti vizsgákra való felkészülés során is.

 

Tinta Könyvkiadó, 2017.

Az ékesszólás kiskönyvtára 51.

Írta: Kiss Gábor – Kohári Anna