Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelvészeti kisszótár

Paraméterek

Sorozat Az ékesszólás kiskönyvtára
Szerző Kiss Gábor – Kohári Anna
Cím Nyelvészeti kisszótár
Alcím 2500 hagyományos és modern nyelvészeti fogalom magyarázata
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 228 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 7094 13 2
Eredeti ár:
2.490 Ft
2.116 Ft
Online kedvezmény: 15%

Nyelvészeti kisszótár szótárszerű elrendezésben magyarázza a nyelvészeti szakszavakat, és egyúttal összefoglalja a modern nyelvészeti ismereteket is. Használója összegyűjtve találja meg benne a nyelvek leírásával, történetével, területi és társadalmi sokszínűségével, kommunikatív funkciójával és poétikai szerepével foglalkozó szakirodalomban előforduló szakszavakat. A magyar szótárirodalomban egyedülálló gazdagsággal 2500 fogalmat magyaráz, értelmez a kézikönyv.

Leírás

Nyelvészeti kisszótár szótárszerű elrendezésben magyarázza a nyelvészeti szakszavakat, és egyúttal összefoglalja a modern nyelvészeti ismereteket is. Használója összegyűjtve találja meg benne a nyelvek leírásával, történetével, területi és társadalmi sokszínűségével, kommunikatív funkciójával és poétikai szerepével foglalkozó szakirodalomban előforduló szakszavakat. A magyar szótárirodalomban egyedülálló gazdagsággal 2500 fogalmat magyaráz, értelmez a kézikönyv. Átfogó nyelvészeti ismerettárként is használható, hiszen többek között megtalálhatók benne a következő nyelvészeti részterületek szakszavainak a magyarázatai: hangtan, szótan, mondattan, szövegtan, stilisztika, pragmatika, kommunikációelmélet. A szótárban a klasszikus, hagyományos nyelvszemlélet szókincse mellett fellelhetők a különböző modern nyelvészeti iskolák alapfogalmai is.

A Nyelvészeti kisszótárt az érdeklődők széles táborának ajánljuk. Ugyanakkor jól használható az emelt szintű érettségire, egyetemi felvételire, illetve az egyetemi nyelvészeti vizsgákra való felkészülés során is.

Az ékesszólás kiskönyvtára 51.

Írta: Kiss Gábor – Kohári Anna