Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pszichiátria

A pszichiátria (a görög ψυχιατρική [επιστήμη], pszihiátriké [episztémé], pszükhé – a lélek és iatrósz – az orvos szavakból képzett megnevezés), más szóval az elmegyógyászat a lelki betegségek rendszerezésének, diagnosztizálásának és kezelésének tudománya az orvostudomány egy ága, valamint a lelki betegek és betegségek kezelését folytató intézmények és az ellátást végző intézmények összessége, intézményrendszere. A diagnózisalkotás folyamatában az orvos a beteg gondolkodásbeli, érzelmi és viselkedésbeli jellegzetességeit vizsgálja és a betegség besorolását nemzetközileg jóváhagyott kategóriák alapján végzi. A gyógyításban a fő hangsúly a gyógyszeres kezelésen van, az idegrendszeri működési zavarok megszüntetése céljából.

Rendezés:
Nézet:

A dinamikus rajzvizsgálat jelen kiadásában a grafikus jelenségtan és a kórképek továbbfejlesztett feldolgozottsága mellett egy új, harmadik részben a gyakorlati alkalmazás, a kreativitás, a művészetterápia, a rehabilitáció, a humor és graffiti kérdései kerülnek megbeszélésre. A mű 65 évi munka eredménye, s egy nagy gyűjteményen alapul. A gazdag képanyag, a táblázatok és a számos illusztrált eset nem csupán egy széleskörű vizuális területet mutat be, melyet haszonnal tanulmányozhat pszichiáter, pszichológus, gyógypedagógus, terapeuta, szociális szakember, de élvezettel olvashatják a könyvet mindazok, akik a képi világ pszichopatológiájával kívánnak megismerkedni.

4.980 Ft 3.984 Ft

Bacsák Dániel könyve a szentgotthárdi pszichiátriai intézményről rendkívül pontosan érzékelteti a krónikus pszichiátriai betegek intézeti mindennapjait. Betekintést ad ebbe a zárt világba. Rámutat az ilyen jellegű intézetek létezésének ellentmondásaira, működésük belső feszültségeire.

3.780 Ft 3.591 Ft

Ronald J. Comer enciklopédikus igényű vállalkozása nemcsak a pszichológusok számára, hanem a szociális munkások, a gyógypedagógusok képzésében, a mentálhigiénés szakemberek posztgraduális képzésében és továbbképzésében is nélkülözhetetlen, egyúttal fontos kézikönyv pedagógusok, ifjúság- és családvédők számára is.

8.980 Ft 8.082 Ft

Hagyományainkhoz híven a hazai szakmai közösség kiemelkedő klinikusai és elméleti szakemberei garantálják az egyes fejezetek minőségét, naprakész megújulását. Amellett, hogy a szerzők frissítették, nem egyszer újraírták a korábbi fejezeteiket, a kötet új területekkel is bővült. A nemzetközi trendeknek megfelelően, a magyar gyakorlatban is megjelenő terápiás módszerek, mint a mindfulness, az EMDR és a transzkraniális mágneses stimuláció önálló fejezetet kapott a könyvünkben. A nemzetközi klasszifikációs rendszerek újításaival, valamint a közelmúltban megjelent új pszichotróp gyógyszerekkel is foglalkozunk az idevonatkozó fejezetekben.

22.600 Ft

Ez a könyv nem tankönyv és nem is a szó szoros értelmében vett szakkönyv – más, és sok szempontból több annál, mert a tények, és vizsgálómódszerek ismertetésén túl el is gondolkodtat. A szociálpszichológia ugyanis mindannyiunkról szól, betegekről és egészségesekről egyaránt...

2.200 Ft

Tényi Tamás könyve erre a forradalmian új területre invitálja a tájékozódni kívánó tisztelt Olvasót – s e munka fejezeteit olvasva, nehezen tudnánk értőbb kísérőt elképzelni a tudománynak ezen ágában, amelyről igazán elmondhatjuk, hogy illik a XXI. századhoz! 

1.950 Ft 1.852 Ft

A pszichodinamikus pszichiátria tankönyve új kiadása a negyedik kiadás után 9 évvel jelenik meg. Az American Psychiatric Publishing és Dr. Gabbard egyaránt úgy érezték, hogy az ötödik kiadás megjelenésével a leghelyesebb megvárni, amíg forgalomba kerül a DSM-5.

10.500 Ft 9.975 Ft

A kézikönyv értékes forrás pszichiáterek, más orvosok és egészségügyi szakemberek, pszichológusok, tanácsadók, ápolók, foglalkozási és rehabilitációs terapeuták, valamint szociális munkások és jogi szakemberek számára is. A DSM-5-TR® a mentális zavarok diagnózisának és osztályozásának legmeghatározóbb forrása.

47.250 Ft

A pécsi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika vezető oktatói által összeállított kötet gyakorlatorientált szemlélettel mutatja be a legjelentősebb pszichiátriai tünetekkel, szindrómákkal jelentkező páciensek kivizsgálásának és kezelésének legfontosabb mozzanatait.

6.900 Ft

Jelen könyv méltó utóda a Huszár Ilona és Kuncz Elemér által szerkesztett, azonos című műnek, melyet az azóta eltelt időben bekövetkezett változásoknak megfelelően aktualizáltak a terület ismert szakértői. 

4.900 Ft

Modern életünk rohanó mindennapjaiban a testi-lelki egyensúly igen fontos tényező egészségünk szempontjából. A szerző, gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét.

3.699 Ft 3.329 Ft

Ez a könyv azokkal a pszichiátriai interjúkkal foglalkozik, melyek célja az érzelmi problémákkal vagy pszichiátriai betegségekkel küzdő emberek kezelése. Jelen pszichodinamikai tudásunk alapjai Freudtól származnak, jóllehet mások kiszélesítették és kiterjesztették gondolatait. Könyvünkben szerepel az énpszichológia, a tárgykapcsolat elmélet, a viselkedéslélektan, a szelfpszichológia, a kapcsolati pszichológia és az interszubjektív pszichológia is, bár ezt nem mindig nevesítjük.

7.000 Ft 6.650 Ft

Ez a kötet azt mutatja be számos példán keresztül, hogyan lehetnek úrrá a pszichiátriai ellátásban dolgozó szakemberek és szociális segítők a rendkívüli helyzeteken; mely pontokon tudják energiáikat és a szakmai kompetenciájukat hatékonyan használni, együttműködésben más szakmák, köztük a rendőrség munkatársaival.

4.200 Ft 3.990 Ft

A szerkesztő és munkatársai arra törekedtek, hogy a címszavak tartalmazzák a magyar megnevezést, a fogalom-meghatározást, valamint az idegen nyelvű – többnyire a görög/latin, esetleg a régebben használt német, illetve a manapság egyre inkább meghonosodó angol – szinonimákat.

6.300 Ft 5.985 Ft

A ritka jelenségek tanulmányozása jó iskola minden kezdő pszichopatológus számára, nemcsak azért mert a „pszichiátriai általános műveltséghez” alapvetően hozzátartozik ismeretük, hanem mert a különböző etiológiai tényezők helyes súlyozásának készségszintű elsajátításában komoly segítséget jelent ezen jelenségek elmélyült tanulmányozása és értelmezése.

3.100 Ft 2.945 Ft

Könyvünk a sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz, sporttevékenységhez kapcsolódó pszichiátriai kérdésekkel foglalkozik, edzőknek, (sport)szakembereknek, sportolóknak ajánlott. 16 fejezetben mutatja be a sportban előforduló pszichiátriai betegségeket, illetve kizárólag az élsportban jellemző speciális jelenségeket, kórképeket. A pszichopatológián keresztül nem csak a szorongásos, hangulati zavarok és evészavarok, hanem a kevésbé ismert alvászavarok, a sportszemélyiség és a szerhasználati problémák is terítékre kerülnek. 

6.000 Ft