Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ősök-traumák-generációk-családi események

Paraméterek

Szerző Barbara Couvert
Cím Ősök-traumák-generációk-családi események
Alcím Pszichogenealógiai szemszögből
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 184 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 860 6
Eredeti ár:
4.500 Ft

Azonos születési dátumok ismétlődése, születés a család számára sorsdöntő dátumok egyikén, balesetek több generáción át ugyanazon a napon, anyánkkal vagy nagyszüleinkkel azonos betegségek megjelenése: a családi történetekben sok ismétlődést találunk. Emlékek, amelyek nem hozzánk kötődnek ugyan, de egy adott pillanatban saját életünk döntő részévé válnak, egyesek szerint beteljesítve ezzel a sors akaratát.

Leírás

Azonos születési dátumok ismétlődése, születés a család számára sorsdöntő dátumok egyikén, balesetek több generáción át ugyanazon a napon, anyánkkal vagy nagyszüleinkkel azonos betegségek megjelenése: a családi történetekben sok ismétlődést találunk. Emlékek, amelyek nem hozzánk kötődnek ugyan, de egy adott pillanatban saját életünk döntő részévé válnak, egyesek szerint beteljesítve ezzel a sors akaratát. De hogyan lehetséges mindez? Barbara Couvert pszichológus, terapeuta (Gestalt terápia, pszichogenealógia), családi titkok mélyén című mű szerzőjének új könyvében találhatunk válaszokat.
Az ilyen családi emlékek öröklődésének eredete az egy-egy felmenőnk által átélt trauma intenzitásában keresendő. Ezek az érzelmek megőrződnek, elraktározódnak, mielőtt valami láthatatlan, de igen hatásos módon öröklődnek. A tudomány legújabb felfedezései (epigenetikus átöröklődések, a traumák hatása, tükörneuronok, agyi hullámok) leírják ezt a pszichológiai folyamatot, amikor egy idős rokonunk története a zsigereinkbe vésődik még jóval azelőtt, hogy tudomást szereznénk a részletekről. Ezek a felfedezések azt is megmutatják, hogyan dolgozhatunk fel egy ilyen emléket. Vincent-Théo Van Gogh, Artur Rimbaud, Sigmund Freud és sokan mások, akik mindannyian valamilyen népírtás vagy bűncselekmény túlélői voltak, kísérnek bennünket a jelenség megismerésében.

 

Medicina Könyvkiadó, 2023.

Írta: Barbara Couvert

Fordította: Bárdos F. László

Kapcsolódó kiadvány:

Alejandro Jodorowsky – Marianne Costa: Metagenealógia (Önfelfedezés a pszichomágia és a családfa által)