Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ötven kortárs koreográfus

Paraméterek

Sorozat Tánctörténet
Szerző Bremser, Martha
Cím Ötven kortárs koreográfus
Kiadó L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve 2009
Terjedelem 334 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 236 176 5
Eredeti ár:
3.400 Ft

Kik a nemzetközi kortárs táncélet kulcsfigurái? Honnan indultak, mi inspirálja őket, milyen újabb irányokban haladnak, és melyek a legjelentősebb műveik? Minderre választ ad, ráadásul az adatok és tények mögötti összefüggésekre is rávilágít ez a különleges tánckalauz.

Leírás

Kik a nemzetközi kortárs táncélet kulcsfigurái? Honnan indultak, mi inspirálja őket, milyen újabb irányokban haladnak, és melyek a legjelentősebb műveik? Minderre választ ad, ráadásul az adatok és tények mögötti összefüggésekre is rávilágít ez a különleges tánckalauz, amely harmincegy szerző ötven rövid tanulmányát adja közre. A tömör pályarajzokat és a művek elemző értékelését a koreográfusok műveinek időrendbe szedett listája és válogatott bibliográfia egészíti ki.
A kézikönyvként használható kötet több Magyarországon korábban már bemutatkozott alkotó – többek között Armitage, Bausch, Brown, Bruce, Carlson, Forsythe, De Keersmaeker, Jones, Monk, Newson, Ohno és Paxton – pályafutásáról ad átfogó elemzést. Az esszékből azonban olyan koreográfusok életművéről is plasztikus kép bontakozik ki, akik ugyan ismeretlenek Magyarországon, de munkásságuk révén a sokarcú kortárs tánc legjelentősebb alkotói közé tartoznak.
 

L’Harmattan Kiadó, 2009.

Tánctörténet–sorozat

Írta: Martha Bremser

Fordította: Benyő Hedvig, Galamb Zoltán

Lektor: Fuchs Lívia

Sorozatszerkesztő: Fuchs Lívia
 
 
Kapcsolódó témakör: