Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Matematikai nevelés

A matematika mindenhol jelen van az életünkben, és az óvodás gyerekek életében is. Ahhoz, hogy megtaláljuk, tudnunk kell, hogy mit és hol keressünk. A gyerek legkedvesebb időtöltése a játék, ami számtalan lehetőséget biztosít a matematikai tapasztalatok megszerzésére. Ahogy mi magunk használjuk a mindennapi életünk során a matematikát, úgy fedezi fel a gyerek is, környezetének megismerése folyamán. Az óvodai matematikai nevelés az óvodai nevelés része, hozzájárul a gyermeki személyiség alakulásához, a képességek fejlesztéséhez, alapot biztosít az iskolai tanuláshoz.

Rendezés:
Nézet:

A könyv megmutatja, hogyan lehet beépíteni, cselekedtetve, tapasztalatok útján, játékosan észrevétlenül „megtanítani”, megszerettetni a 3-7 éves korosztállyal a matematikát. A havi ütemterv pedig sok jó ötletet ad, mert így a játékba beágyazva fejlesztik tudatosan az óvodáskorú gyermekeket.

2.680 Ft 2.546 Ft

Az iskolát kezdő gyermekek számolási készségének fejlettségében években mérhető egyéni különbségek vannak. Az elemi számolási készség játékos módszerekkel mind óvodában, mind iskolában eredményesen fejleszthető.

4.180 Ft

A DIFER fejlesztőfüzetek célja, hogy biztosítsa az iskolába készülő vagy az iskolát kezdő kisgyermekek különböző részképességeinek (írásmozgás-koordináció, elemi számolási készség, téri orientáció) egyéni fejlesztéséhez szükséges gyakorlatokat.

1.380 Ft
V. Binét Ágnes szórakoztatóan írja le, hogy miként vezethetjük be kisgyerekünket a számok világába. A történetet fordulatos mese és könnyedén kivágható társasjáték egészíti ki.
2.290 Ft 1.946 Ft

Módszertani kézikönyv a gyermekek matematikai tapasztalatszerzésének óvodai lehetőségeihez, gyakorlati megközelítésben. A kötet eligazít az alapprogram szerint történő matematikai tapasztalatszerzés mindennapi lehetőségeiben, a matematikai szakmai fogalomhasználat értelmezésében, és játékos ötleteivel, módszertani ajánlásaival segíti a tudatos felkészülést.

3.190 Ft

A tevékenységekben megvalósuló tapasztalatszerzés tervezhetősége a mindennapi nevelőmunkában. A könyv ezt a tervezői ívet mutatja be, de nem időzik a nevelési tervek bemutatásával, hanem csak a tevékenységek tervezésével foglalkozik (tanulási tevékenységek). A közölt tervek kiegészítése kötelező az óvodapedagógus számára. 

3.490 Ft

Matematikai gondolkodás fejlődését segítő munkafüzet 5-7 éves gyermekek számára. (Útmutatásokkal a feldolgozáshoz.) Az óvodás korú gyermek számára a matematikai tapasztalatok szerzésének lehetősége minden tevékenységében, így a mesehallgatás során is megmutatkozik, és azok megtapasztalása természetes módon átélhető a gyermekek számára. Ebben a kötetben Körmöci Katalin a mesét választotta a matematikai tapasztalatszerzés és a matematikai gondolkodás fejlődésének elősegítésére. 

1.980 Ft

A napirendi tevékenységek folyamatában megnyilvánuló problémamegoldó gondolkodást és matematikai képességek fejlődését segítő lehetőségek. A kötet kijelöli az óvodapedagógus feladatát, hogy hogyan tegye lehetővé a gyermekek számára a környezet tevékeny megismerését, és folyamatosan biztosítson spontán és szervezett tapasztalat- és ismeretszerzési alkalmakat. 

3.500 Ft

A gyermeknek a szöveges példák megoldásához a neki megfelelő absztrakciós utat kell bejárnia, a konkréttól az elvontig. E cél megvalósításához különböző tárgyakon kívül erre a hiánypótló füzetre van szükség, amelynek első része az összeadással és kivonással foglalkozik.

1.100 Ft 1.045 Ft

A gyermeknek a szöveges példák megoldásához a neki megfelelő absztrakciós utat kell bejárnia, a konkréttól az elvontig. E cél megvalósításához különböző tárgyakon kívül erre a hiánypótló füzetre van szükség, amelynek második része a szorzással, osztással, összetett feladatokkal foglalkozik.

1.100 Ft 1.045 Ft

Ezt a könyvet óvónőknek, általános iskolai pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, pszichológusoknak (elsősorban iskolapszichológusoknak) ajánljuk.

1.360 Ft

A feladatok a matematikai, téri-vizuális és a nyelvi-fogalmi gondolkodást fejlesztik, emellett fejlődik általuk a gyerekek megfigyelő- és koncentrációs készsége, absztrakciós és behelyettesítő-képessége, képzelőereje, illetve nyitottsága a különböző típusú probléma- és feladathelyzetekre.

1.200 Ft 1.080 Ft

Kézikönyvünk elsődlegesen a matematikáról és a játékról szól. Egyrészt módszertanként segíti a leendő pedagógusok gyakorlati munkáját, másrészt a korszerű nevelési program szellemiségével segíti a gyakorlatban helytálló óvodapedagógusok munkáját.

2.900 Ft 2.320 Ft

Perlai Rezsőné színes, felhívó jellegű illusztrációkkal, színes ábrákkal készült könyve sokféle játékot, játékos megoldást tartalmaz. Alapötleteket ad, amelyek bővítése, általuk újak kitalálása nyitottságot jelent gyereknek, pedagógusnak, szülőnek egyaránt.

2.200 Ft 1.760 Ft

A számfogalom kialakításához, a tízes számkörben való biztonságos tájékozódás, a fogalmi gondolkodás fejlesztéséhez állítottuk össze a kötetben található feladatokat.

1.680 Ft

A könyv jól használható óvodában, iskola előkészítőben, a fejlesztő-, logopédiai- és az általános iskola 1. osztályaiban, illetve diszkalkulia terápia során alsó tagozatban.

2.480 Ft

A könyv jól használható óvodában, iskola előkészítőben, a fejlesztő-, logopédiai- és az általános iskola 1. osztályaiban, illetve diszkalkulia terápia során alsó tagozatban.

2.990 Ft