Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vizuális nevelés

Rendezés:
Nézet:

A bábjáték – természetéből adódó, eredendő komplexitásával – a művészeti nevelés, az alkotással nevelés egyik legfontosabb eszköze. A Dienes Erika által szerkesztett szöveggyűjtemény válogatott szemelvények segítségével ad betekintést a bábjáték történetébe, pedagógiai-pszichológiai kérdéseibe, dramaturgiai problémáiba, műfaji kérdéseibe.

1.300 Ft

A kötet alapmű, a téma enciklopédikus összefoglalása. Mint ilyen, tudományos munka, de az érdeklődő nem szakember számára is élvezetes, informatív. A rajzok értő tanulmányozása sokszor komoly ismeretszerző kirándulás a szavak nélküli világba.

2.950 Ft 2.802 Ft
A gyermekek fejlesztési lehetőségei közül kiemelkedő helyen kell számításba vennünk a vizuális nevelést és a barkácsolást, mert e tevékenységek az óvodai nevelés irányelvei mentén fejtik ki pozitív hatásukat. A könyv szerzői nagy hangsúlyt fektettek az anyagok csoportosítására, egymással variálhatóságára. Törekedtek az egyszerűségre, hogy minden óvodában meglévő, vagy könnyen beszerezhető anyagokkal dolgozhassunk. Mégis legfontosabb elvük a szép, esztétikai élményt is nyújtó darabok elkészítése volt! Minden technikánál feltüntették a felhasznált eszközöket, kellékeket, mert ez megkönnyíti a pedagógusok tervező munkáját.
3.490 Ft 2.792 Ft

A kötet az Első lépések a művészetek felé című komplex bölcsődei művészeti szakmai program módszertana, mely arra buzdítja a kisgyermekes szülőket, hogy adjanak lehetőséget gyermekeiknek, hogy kipróbálhassák művészi kifejezőképességüket. Olyan játékokat tartalmaz, melyekben akár már egy jól fejlett másfél éves kisgyermek is részt tud venni. Azt is bemutatja, hogy a nagyobbak milyen játéklehetőséget találnak ugyanazokban a helyzetekben, mivel fontos, hogy alkalmazkodjunk a gyermekfejlettségéhez. Adjunk időt és gyakori lehetőséget a kibontakozásra és a gyakorlásra!

3.480 Ft 3.132 Ft

A könyv az óvodapedagógusokat, tanárokat, védőnőket és a szociális gondozás területén munkálkodókat célozza meg, nekik kíván a mindennapi praxisban alapvető ismereteket nyújtó, ugyanakkor eligazító, tanácsadó, kézikönyvszerű jegyzetet adni.

2.520 Ft 2.394 Ft

12 kidolgozott projektterv, mely gyakorlatban megvalósított ötleteivel segítséget nyújt a komplex művészeti tevékenységek óvodai megvalósulásához! A könyve egyéves, komplex művészeti projektet tartalmaz színes képekkel, ötletekkel, a változatos, komplex művészeti nevelés jegyében! (Bakonyi Anna előszavával.)

3.890 Ft

Óvodásoktól a dédszülőkig mindenki megpróbálhatja a báb- és játékkészítést! A könyvben bemutatott figurák elkészítéséhez nem kell tudni szabni, varrni. Miközben készül a báb, a gyermekek megismerkedhetnek az anyagokkal, színekkel, a szülők-nagyszülők pedig élvezhetik a közös játék örömét....

1.290 Ft 1.225 Ft

A CD az óvodás korosztály számára könnyen megvalósítható barkácsötleteket tartalmaz kinagyítható, letölthető képekkel, sablonokkal. A változatos kínálatban szerepel a fiúk kedvence, az űrrakéta és a kétfedeles repülőgép. A lányok pedig többek között csipkeszurkával vagy papírfűzéssel készült díszekkel dekorálhatják környezetüket.

3.880 Ft 3.686 Ft

Ezt az igényesen összeállított, kreatív vizuális technikákat felvonultató, évszakokra bontott tematikus gyűjteményt egyaránt ajánljuk a pedagógusoknak, a szülőknek, a gyerekeknek, a játszóházak vezetőinek, valamint mindazoknak, akik a felfedezés izgalmával közelednek a feldolgozásra váró anyagok sokaságához, és a saját ötleteiket szeretnék megvalósítani.

3.990 Ft 3.591 Ft

A könyvben bemutatott ablakdíszeket már advent előtt elkészíthetjük, és egészen vízkeresztig díszíthetik az ablakokat. A transzparenspapír különlegessége, hogy áttetsző, így szűrten átengedi a fényt, ezáltal különleges látványt és fényjátékot nyújt az otthonunkban.

1.195 Ft 1.075 Ft

A kreatív tevékenységek során sokszor eshetünk abba a hibába, hogy igazából nem is a gyerekek kreativitását fejlesztjük, mert az alkalmazott technikák vagy anyagok nem felelnek meg az életkori sajátosságaiknak, vagy nem adnak elegendő teret a fantáziának. A kreativitásnak belülről kell fakadnia, amit úgy alapozhatunk meg, ha engedjük a gyerekeket kísérletezni, vagy minél több tevékenységbe bevonni, hogy valóban szabadon alkothassanak.

3.880 Ft 3.686 Ft

Látni és rajzolni is velünk, tőlünk, felnőttektől tanul a kisgyerek. Miközben rögzíti, amit (és ahogyan!) lát, néha döbbenetes kifejező erővel közli gondolatait, érzéseit, fogalmazza meg „közérzetét a világban”.

3.675 Ft 3.307 Ft

Az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című óvodai program átfogja az óvodáskor teljes nevelő-fejlesztő munkáját, az Óvodai nevelés országos alapprogramja szerint készült alternatíva. A program alappillére kettős: az érzelmekre épít és a gyermek esztétikai tevékenységét, alkotó készségének fejlesztését hangsúlyozza.

3.675 Ft

Az egyes meserészek rövidek, frappánsak, a kísérő kérdések elgondolkodtatják az 5-6 éveseket, a meseolvasás pedig lebilincselő fejlesztőjátékká válik. Gyermeke birtokába juthat az iskolába lépéshez szükséges képességeknek és készségeknek, megismerkedik a számokkal, irányokkal, anélkül fejlődik és tanul, hogy ez teher lenne számára. A mese és a feladatok végére érve pedig elkészül a saját egyedi mesekönyv.

2.999 Ft 2.549 Ft

Nagyné Koncz Éva programja elsősorban a vizuális tehetségfejlesztést célozza meg, így több pon­ton eltér az óvodai nevelés programjának általánosan elterjedt gyakorlatától. A korosztály életkori sajátosságait és az egyéni fejlettséget figyelembe véve választja ki a témákat, a technikákat, a feldolgozható vizuális problémákat. A közös munka során a gyerekek nyitottabbakká, céltudatosabbakká vál­nak. Tudnak egyénileg, de csoportban is dolgozni, összhang­ba kerülnek egymással, képesek érvelni, ellen-érvelni, értékelni, véleményt alkotni, elismerni egymás munkáját.

2.680 Ft 2.144 Ft
A kötet az óvodai éves terv és az iskolai kerettanterv kiegészítőjeként tartalmazza a különböző vizuális eszközök köré szervezett technikai megoldásokat. A 2007-ben megjelent Kreativitásfejlesztés játékosan – vizuális technikák gyakorlati útmutatója című kiadvány kibővített, átdolgozott kiadása.
3.490 Ft 2.792 Ft