Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Paranormalitás

Paraméterek

Sorozat Az elme kerekei
Szerző Wiseman, Richard
Cím Paranormalitás
Alcím Miért látjuk azt, ami nincs is ott
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 245 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 05 9223 9
Eredeti ár:
3.500 Ft

A szerző korunk nagy szkeptikusainak nyomdokain járva őszinte lelkesedéssel veti magát a megmagyarázhatatlan nyomába, és végül nyakon csípi a csodákat.

Leírás

„Wiseman nyilvánvaló élvezettel dolgozik. Gyakorlott kézzel bánik el a sarlatánokkal, hamar elfújja a paranormális ködöt a szemünk elől, és a tiszta ráció fénysugarát engedi be a helyére.” (Richard Dawkins)
 
Szeretne tovább csevegni halott barátaival, szeretne továbbra is hinni a szellemekben, szeretne súlyos összegeket hagyni az eddig megbízhatónak vélt jósnál, szeretne hinni abban, ami már eddig is csak félig volt hihető? Ha igen, tegye le ezt a könyvet.
A szkeptikus közönség örömmel fogja üdvözölni a bűvészből lett pszichológus, Richard Wiseman (59 másodperc) leleplező kötetét. A szerző óvatosan közelíti meg a legtöbb különös jelenséget, egyvalamiben viszont tökéletesen biztos: természetfeletti jelenségek nem léteznek. Nem egyszerű szellemvadászatra hív, hanem kutatóként ennél jóval többre vállalkozik: annak jár utána, hogy miért is hisszük el azt, amit talán a saját szemünk sem lát, és miért hajlunk arra, hogy csodát keressünk ott, ahol rendszerint csak némi (néha káprázatos) bűvészmutatványt és néhány (néha képtelenül) körmönfont üzletembert találhatunk. A szerző korunk nagy szkeptikusainak nyomdokain járva őszinte lelkesedéssel veti magát a megmagyarázhatatlan nyomába, és végül nyakon csípi a csodákat.
Wiseman hidegvérrel és gyermeki örömmel rombolja le az évszázados mítoszokat, a szellemirtás közben megszerzett, sötét erőkkel kapcsolatos tudást pedig örömmel tovább is adja. Néhány egyszerű gyakorlattal megtanítja, hogyan tehetünk szert nem létező képességekre - vagy legalábbis hogyan győzhetünk meg másokat arról, hogy szert tettünk ilyesmire: megidézzük a szellemeket, kilépünk saját testünkből, megtanulunk mások gondolataiban olvasni. Hogy aztán ki mire használja az így megszerzett hatalmat… ez már legyen az olvasóra bízva.
 
Fordította: Kult Katalin 

Tartalom

Gyorsteszt, elöljáróban
Bevezetés
1. fejezet: Jövendölés
2. fejezet: Testen kívüli élmények
3. fejezet: Az elme a test felett
4. fejezet: Halottakkal beszélők
5. fejezet: Szellemvadászat
6. fejezet: Tudatkontroll
7. fejezet: Jövendölés
Zárszó
Instant szuperhőskészlet
Köszönetnyilvánítás
Jegyzetek