Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Andragógia

Rendezés:
Nézet:

A felnőttképzés módszertana annyiban különbözik a többi „tantárgy-módszertanoktól”, hogy általános módszertan (nem specifikus módszertan), amelyet konkrét felnőttképzési formára alkalmazni lehet.

2.400 Ft 2.280 Ft

A könyv a pedagógia rendszerét, más tudományokkal való kapcsolatát és a pedagógia tematizált tudományterületeit járja be. A kommunikatív szemlélet jegyében a pedagógiai folyamat didaktikai, oktatáselméleti és az oktatás gyakorlati kérdéseit, metodológiáját végigjárva kísérel meg összefoglaló rendszerezést adni.

5.200 Ft 4.680 Ft

A tanulmánykötet a kiegyezéstől napjainkig tekinti át a népművelőképzés fejlődéstörténetét.

2.200 Ft 1.980 Ft

Könyvünk arra tesz kísérletet, hogy a felnőtt- és időskori tanulás színtereinek sajátosságait a társadalom különböző csoportjainak szempontjai, szükségletei alapján nemzetközi összehasonlításban szemügyre vegye.

1.890 Ft 1.795 Ft

A felsőoktatás fejlesztése, harmonizációja, modernizációja kihat a tartalmi és a módszertani, technikai tényezőkre is. Az intézményi, szervezési változások feltételezik, hogy a piaci kihívásoknak megfelelő, marketingszemléletű, modern intézmény jöjjön létre az eddig (főként) állam által fenntartott egyetemből, főiskolából...

2.850 Ft

Andragógiai didaktika – kicsit idegenül hangzik ez a szóösszetétel, de ha lefordítjuk, akkor már értelmezhető kifejezést kapunk. A felnőttképzés oktatáselmélete (vagy oktatástana), a felnőttek oktatása, képzése törvényszerűségeivel foglakozik.

1.880 Ft 1.786 Ft

E könyv egybegyűjti a felnőttkori tanítás-tanulás tárgyköréből a szerző évtizedek során felvetett kérdéseit és az e kérdések mögött meghúzódó problémákat, valamint a problémák megoldásának általánosítható érvényű módozatait. 

3.000 Ft 2.850 Ft

A könyv az andragógia és a felnőttkori tanulás alapfogalmain, elméletein és történetén, valamint a felnőttkor legfontosabb jellemzőin keresztül azt a kérdést vizsgálja, hogy az andragógia miért korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudománya, eredményei hogyan segíthetik közvetlenül a felnőtteket.

2.310 Ft 2.194 Ft

Kovács Ilma legújabb pedagógiai könyvét leginkább a felnőttképzésben, a felsőoktatásban érdekelteknek, a diákok és a tanárok figyelmébe ajánljuk, de a kiadvány létjogosultságot élvezhet a céges oktatásban is.

2.300 Ft 2.070 Ft

A könyv „olvashatóvá”, érhetővé teszi az andragógia szakirodalmát. Ennél is nagyobb feladat az, hogy ezzel a jegyzettel, tantárggyal is alapozzuk, növeljük a leendő andragógus motivációját és attitűdjét, elősegítve ezzel a pálya kötődését.

2.000 Ft 1.900 Ft

T. Kiss Tamás tanulmánykötete alapvető tananyaga az andragógia szakos hallgatók képzésének.

500 Ft

Képzési segédlet az Életminőség és emberi jogok, Demokráciára nevelés gyakorlata, Nem formális nevelés, Készség- és személyiségfejlesztés tantárgyak gyakorlati ismereteinek elsajátításához.

500 Ft

A kötet tanulmányait a magyar andragógia jeles személyiségei jegyzik. Tekinthetjük akár felnőttoktatás-történeti kézikönyvnek vagy andragógiatörténetnek is. 

2.200 Ft 2.090 Ft

A modern világban a tudást gyakran az iskolázottság fogalmával azonosítják, és a megszerzett végbizonyítványok, végzettségek, diplomák, ritkábban az elvégzett iskolai osztályok számával mérik. Az iskolai végzettség, a szakképzettség az általános társadalmi státusz mellett a munkaerőpiaci esélyeket és pozíciókat is meghatározza...

2.200 Ft 1.980 Ft

Nem könnyű ez a tantárgy, de nem is az ördögtől való, az andragógus pályán rögtön hasznosuló tantervkészítő tudást és jártasságot ígér.

2.000 Ft 1.900 Ft

A könyvet tanulni vágyó, a felnőttek tanulásával kapcsolatba kerülő, működő vagy leendő andragógiai vagy más szakterületről érkező szakembereknek, felnőttoktatóknak, kutatóknak, illetve a saját tanulásuk mélyebb összefüggései iránt érdeklődő, a tanulásra nyitott felnőtteknek ajánljuk.

2.100 Ft 1.995 Ft

A kötet átfogó képet nyújt a középfokú szakképzési rendszer egészéről, ideértve annak iskolarendszerű részét és a felnőttképzést egyaránt.

2.890 Ft 2.745 Ft

Az olvasó e könyvből megtudhatja, hogy miként segíthet egy külső moderátor a konfliktusok oldásában azáltal, hogy segít feltárni valamely intézményben a zavart okozó tényezőket, kimondani e konfliktusok forrásait és megtalálni a leginkább célravezető eljárásokat.

1.990 Ft 1.691 Ft

Az Apáczai Csere János-díjas szerző, Dr. Nagy Andor József arra vállalkozott, hogy e kötetben a médiaandragógia néhány aktuálisnak tűnő problémáját tárja fel.

3.000 Ft 2.400 Ft

A szerzők a moderációs módszer iskolai alkalmazásába vezetik be az olvasót. 15 példát, foglalkozási tervezetet mutatnak be részletesen, s ezek mindegyike meggyőz arról, hogy mennyivel egyszerűbben, simábban, tárgyszerűbben oldhatjuk így meg közös gondjainkat, mint a megszokott vitákkal.

1.990 Ft 1.691 Ft

A népfőiskola atyja, N. F. S. Grundtvig (1783-1872) életrajza, 50 versével egyetemben.

3.000 Ft 2.850 Ft