Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Drámapedagógia

drámapedagógia a pedagógiai gyakorlat különböző színterein és szintjein alkalmazott dramatikus pedagógiai eljárások gyűjtőneve Magyarországon. (Más nyelveken az elnevezése egyben koncepcionális különbségekre is utalhat, német nyelvterületen Theaterpädagogik, angol nyelvterületen a Drama in Education vagy a Theatre in Education is elterjedt, de többnyire csak drama néven emlegetik, Szlovákiában pedig dramatoterapia névvel illetnek egyes dramatikus tevékenységeket.) Középpontjában a cselekvésen, ezen belül is elsősorban a dramatikus cselekvésen keresztül megvalósuló tanulás áll. Annak ellenére, hogy a színház eszköztárát (is) alkalmazza, a drámapedagógiai tevékenység a nevelés folyamatát hangsúlyozza, amelynek nem feltétlen velejárója a résztvevők által közönség előtt bemutatott előadás.

Rendezés:
Nézet:

Ebben a kötetben a különböző drámás/színházi műfajok és eljárások mint kutatási tevékenységek kapnak új értelmet...

1.500 Ft 1.425 Ft

A szerző munkájának célja az, hogy a központi idegrendszeri mozgássérült emberek megmutathassák művészeti, azon belül is a színművészetben kibontakozó tehetségüket, s ezáltal hozzájáruljon kulturális integrációjukhoz. Nem kevésbé célja olyan légkör kialakítása is, amelyben természetessé válik a fogyatékossággal élők együttműködése ép társaikkal különböző művészeti ágazatokban. Vizsgálta a színjátszás beillesztésének lehetőségeit a konduktív pedagógia strukturált, egymásra épülő rendszerébe; a színjátszó szakkör céljainak megvalósíthatóságát egy olyan iskolában, ahol halmozottan sérült és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanulnak; illetve hogy a mozgássérült gyermekek tevékenységük révén miként képesek művészeti (és erkölcsi) élményt nyújtani a társadalom ép tagjainak.

990 Ft 940 Ft

A színházi eszközök alkalmazása irányulhat szenvedélybetegek rehabilitációjának segítésére, pedagógiai kihívások alternatív megoldására, politikai kérdések megfogalmazására, társadalmi konfliktusok kezelésére, megtörtént események dramatikus eszközökkel történő feldolgozására, és így tovább...

2.500 Ft 2.375 Ft

A történet egy fiktív iskolában játszódik, melynek tanári karát színész-drámatanárok, diákjait pedig a játékban résztvevő osztály tanulói alakítják...

1.400 Ft 1.330 Ft

Az egyaránt nagy hagyományú gyermek- illetve diákszínjátszás néhány kipróbált művét fogja egybe ez a kötet. A művek bizonyos értelemben mind „másodlagosak”, vagyis egy más műfajból átemelt dramatizálások, akár népmesefeldolgozásról, akár verses vagy epikus művek színpadi adaptációjáról van szó.

1.120 Ft 784 Ft

A kötet kézikönyvnek készült – a northamptonshire-i pedagógusok továbbképző tanfolyamára. Segítségével a pedagógus közelebb juthat a dráma mélyebb elemzéséhez. (Színházi Füzetek VI.)

1.500 Ft

Harminc drámaórát tartalmaz a könyv. Az óvoda-iskola átmenet nehézségeit élő gyerekektől a fiatal felnőttekig terjed az az életkori tartomány, aminek szólhatnak a majdan megvalósuló drámamunkák (ezen belül az egyes vázlatok természetesen csak meghatározott, szűk életkori sávnak).

1.800 Ft
A drámajáték megkönnyíti az ismeretanyag rendszerezését, hozzásegít ahhoz, hogy a játszók minél gazdagabb személyiséggé váljanak, reálisabb képük legyen önmagukról anélkül, hogy eltűnne életükből a további vizsgálódásokhoz szükséges derű. Gabnai Katalin drámapedagógiai alapműve bővített kiadásban jelenik meg.
3.990 Ft 3.591 Ft

A Drámapedagógiai olvasókönyv megjelentetésével a szakirodalmi „fehér foltok” számát kívántuk csökkenteni, minden érdeklődő számára hozzáférhetővé téve így a nehezen beszerezhető szakmunkákat.

1.600 Ft

Az első részben felvonultatott 74 drámajáték szövegét az angol mellett magyar nyelven is megadtuk, így nem csak az angol nyelvű oktatásban alkalmazhatók, és minden óvodás és kisiskolás korú gyermek számára érthetők és élvezhetők. A második és harmadik rész dramatizált szövegei ellenben már feltételeznek némi nyelvtudást és olvasási készséget.

2.200 Ft 2.090 Ft

Máté Gábor könyve a színészi pálya első lépéseiről szól. Szubjektív képsor, önéletrajzi elemekkel átszőve, a mesterség pszichikai, technikai alapjain át egészen összetett morális problémák felvázolásáig vezeti az olvasót.

1.200 Ft 1.140 Ft

A konvenciók tiszteletben tartása és követése kényelmessé, kiszámíthatóvá és biztonságossá teszi a színészek és a közönség találkozását mindkét oldal számára. Ugyanakkor ezzel kölcsönösen le is mondanak az egymással folytatható interakció számos lehetséges módjáról...

1.600 Ft 1.520 Ft

Színházi nevelési program 9-10 éveseknek a barátság és annak buktatói témakörében. Extrák: Ismertető az alkotókról; „Aki a mélységet látta…” TIE-program a halál témakörében (a színházi előadás felvétele).

2.990 Ft

A mintegy háromszáz, rendszerezett fejlesztő játékból álló gyűjtemény részben a folklórból, részben a klasszikus gyermekjátékokból, részben a szerző saját, gyakorlatban jól bevált közös játékaiból építkezik.

2.700 Ft 2.565 Ft

Kreativitásfejlesztés drámajátékokkal, történetekkel, beszéddel, logikai gondolkodással tizenéveseknek. A nagysikerű Játszótárs 1. folytatása a tizenéves korosztály számára, külön hangsúllyal a tehetséggondozásra. Szülőknek, pedagógusoknak egyaránt ajánlott!

2.900 Ft 2.755 Ft

A kötetben tíz klasszikus mese – óvodai műsorokhoz, előadásokhoz készült – dramatizált változata olvasható. Minden forgatókönyvhöz részletes díszlet- és jelmeztervet adunk, szöveges és rajzos formában.

2.680 Ft 1.876 Ft

Nincs tünékenyebb műalkotás a színházi előadásnál. Ez a levegőbe készült mintázat, ez a térbe és időbe írt folyamat mégis sok embert képes fölkapni, elsodorni. Egy este magasba emelhet, de földhöz is csaphat. Ha rossz az előadás, hatványozottabban érzünk minden földi bűnt, melyet ember ember ellen elkövetni képes.

2.900 Ft 2.610 Ft

Az olvasó megismerkedhet a gyékény, csuhé, szalma, vessző, gyapjú, agyag, bőr, gyöngy, rongy megmunkálási lehetőségeivel, ötleteket kaphat az ünnepi készülődéshez, a szabadban való játékhoz (sportjátékok, sárkánykészítés stb.).

2.000 Ft 1.700 Ft
Kézikönyv, amely a Papírszínház különböző felhasználási lehetőségeire ad gyakorlati tanácsokat könyvtárosoknak, pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak és szülőknek.
3.490 Ft 3.141 Ft

A drámapedagógus szerző beszédfejlesztő könyvének célja, hogy a legkülönfélébb beszédhibákban szenvedők számára kínáljon gyakorlati feladatokat.

2.040 Ft 1.938 Ft

Gabnai Katalin új könyve ismét a színjáték világába visz. Célja, hogy segítséget adjon azoknak a tanároknak, akik a drámák olvasása mellett színházi előadások megbeszélésével is szívesen foglalkoznak.

3.990 Ft