Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Korczak–életműsorozat

Janusz Korczakot, a lengyel közgondolkodásban kitüntetett helyet elfoglaló 20. századi személyiséget Magyarországon sokan ismerik, azonban – sajnálatos módon – még többek számára ismeretlen a lengyel orvos, pedagógus, gyermekvédő, aki orvosi diplomát szerzett és gyermekorvosként praktizált, ugyanakkor életrajzírói gyógypedagógusként, pszichopedagógusként, reformpedagógusként, gyermekvédelmi szakemberként, valamint íróként egyaránt emlegetik.

Rendezés:
Nézet:

Janusz Korczak filozófiai megközelítésű és praktikus megállapításai örökérvényűek, kérdez, kételkedik, kérdések feltevésére biztat, és tudományos igényű kíváncsiságra készteti olvasóit. Értőn kapcsolja össze a kognitív és az affektív világot a gyermekek viselkedésének megértésére irányuló igyekezetében és ellátásuk során.

2.200 Ft 1.870 Ft

Janusz Korczak fiktív emlékiratát – mely először jelenik meg magyarul – 1907-ben írta. Öt évvel később, amikor az árvaházat megnyitotta, mérlegre tette mindazt, amit ebben a szövegben összefoglalt. Csakhogy az korántsem egy  pedagógiai program. Az emberi lét összes aspektusa meghívást kap ebben a magával ragadó, egyszerűségében is pazar nyelvezetű, szikrázóan indulatos, ugyanakkor könyörtelenül logikus, tehát minden módon húsbavágó okfejtésben. Mondhatnánk, hogy az olvasó megtalál benne mindent, amit Korczak a gyereknevelésről gondolt.

2.200 Ft 1.870 Ft

Bár a szerző a tanulmánysorát elsősorban az anyáknak szánta, mégis azt kell hangsúlyoznunk, hogy a kötet ennél lényegesen mélyebb, többekhez, szakmákhoz szól. Mindenkinek meg kell ismernie a „szeretet módszereit”, aki hivatásánál fogva vagy érdeklődése okán a gyerekekhez közel kíván kerülni, legyen az pedagógus, orvos, dajka, bíró és elsősorban szülő. A csecsemők, a kisgyermekek világában való biztos jelenlét, tudatos magatartás ma is, mint a kötet megszületésének idején, elengedhetetlen.

1.980 Ft 1.683 Ft

Janusz Korczakról, a lengyel gyermekirodalom klasszikusáról, egy eredeti nevelési rendszer megalkotójáról, olyan pedagógiai művek szerzőjéről, amelyek ma is időszerűek, bántóan kevesen (és keveset) tudnak ma Magyarországon. Joanna Olczak-Ronikier kronologikus szerkezetű monográfiája nem csak az írót, a pedagógust és – elsősorban – az EMBERT, de Lengyelország történelmének egy részét is bemutatja az olvasónak.

3.500 Ft 2.800 Ft

Janusz Korczak 1898 és 1912 között született publicisztikái és tanmeséi az értő és tiszteletteljes gyermeknevelésről, a felnőtté válás nehézségéről, a felnőttkor tudatos, felelős, ugyanakkor együtt érző megélésének fontosságáról, a szegénységben élők tanításának, képzésének rendkívüli szükségességéről és nem utolsó sorban a higiénia nélkülözhetetlenségéről mesélnek. Röviden, közérthetően és még mindig a mának.

2.480 Ft 1.984 Ft