Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pedagógus-andragógus szerepek és kompetenciák az ezredfordulón

Paraméterek

Szerző Kraiciné Szokoly Mária
Cím Pedagógus-andragógus szerepek és kompetenciák az ezredfordulón
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 203 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 463 887 2
Ár:
2.990 Ft
2.840 Ft
Kedvezmény: 5%

A kötet felvázolja az egész életen át tartó tanulás teljes kérdéskörét, illetve kísérletet tesz egy új, a pedagógusokra és andragógusokra egyaránt alkalmazható, tevékenységalapú szerepegyüttes körvonalazására.

Leírás

Magyarország EU-csatlakozása óta közismert tény, hogy Európa és benne hazánk versenyképessége a rendelkezésre álló, mobilis humánerőforrás minőségétől, azaz lakóinak tudásától függ. Attól, hogy a munka világában az emberek – a segédmunkásoktól a tudásmunkásokig – képesek-e alkalmazkodni a globális társadalom és gazdaság gyors változásaihoz. Az Európai Képesítési Keretrendszer kidolgozói az egységes munkaerőpiac elvárásaként a változásképes tudást, a személyes és szociális kompetenciák meglétét, ezen belül az autonómia és felelősség, a folyamatos tanulás, a hatékony kommunikáció és szociabilitás fontosságát emelték ki.

E kötet többek között arra a kérdésre keresi a választ, hogy a gyermekek és a felnőttek képzésével foglalkozó szakemberek mit gondolnak ezekről a kompetenciákról, birtokában vannak-e ezeknek és kellően felkészültek-e közvetítésükre. Felvázolja az egész életen át tartó tanulás teljes kérdéskörét, bemutatja a szerző pedagógusok körében végzett kutatásának eredményeit, illetve kísérletet tesz egy új, a pedagógusokra és andragógusokra egyaránt alkalmazható, tevékenységalapú szerepegyüttes körvonalazására.

 

Lektor: Koltai Dénes