Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Piroska és a vegetáriánus farkas

Paraméterek

Szerző Bárdos József
Cím Piroska és a vegetáriánus farkas
Alcím Kalandozások a kortárs gyermekirodalomban
Kiadó Pont Kiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 152 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9957 95 4
Eredeti ár:
2.898 Ft
2.608 Ft
Online kedvezmény: 10%

Kevesen merték ilyen következetesen nevén nevezni a kártékonyan rosszat; kevesen voltak képesek ilyen érzékenyen felismerni, és az igazi értékekre irányítani a figyelmet. Bárdos József fontos könyve gyakorlati segítséget kínál pedagógusnak, szülőnek a gyerekeknek szánt kortárs művek, szövegek közti eligazodásban. Hangsúlyozza „hogy a gyermek számára mennyire fontos a művészettel, az irodalommal való rendszeres találkozás.”

Leírás

„Nem mondok újat, ha azt állítom, hogy a mai magyar gyermekirodalom-kutatás elmarad attól, ami szükséges és elvárható volna.” Ezzel a mondattal indítja e könyvet a szerző, és – bele a dolgok sűrűjébe, ahogy ez „szükséges és elvárható”! – máris az irodalmi kánonok és ellenkánonok kritikai elemzésénél tart, hozzáértően, szellemesen és bátran veszi számba a kortárs magyar gyermekirodalmat. Tanulmányt ír a (mai magyar könyvpiacot is gügyögve elárasztó) rossz gyermekversről. Érthetőbbé elemzi a jó gyermekverset, a jó gyermekirodalmat. Kevesen merték ilyen következetesen nevén nevezni a kártékonyan rosszat; kevesen voltak képesek ilyen érzékenyen felismerni, és az igazi értékekre irányítani a figyelmet. Bárdos József fontos könyve gyakorlati segítséget kínál pedagógusnak, szülőnek a gyerekeknek szánt kortárs művek, szövegek közti eligazodásban. Hangsúlyozza „hogy a gyermek számára mennyire fontos a művészettel, az irodalommal való rendszeres találkozás.”

Dr. Bárdos József főiskolai tanár, gyakorló szülő, pedagógus, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai karán dolgozik. Könyvét közérthető nyelve, élvezetes stílusa, humora alapján is jó szívvel ajánljuk mind a szakembereknek, mind a laikus érdeklődőknek. Szenvedélyesen és okosan érvelő könyve olvastán azt is megértjük, miért folytat, talán Don Quijote módján, szélmalomharcot a rossz minőségű, (ki)oktatni akaró, didaktizáló történetek ellen, és talán az is világosabbá válik, hogy milyennek kellene lennie a jó gyermekkönyvnek.

 

Pont Kiadó, 2015.

Írta: Bárdos József

 

Kapcsolódó kiadványok:

Mesepedagógia, meseterápia