Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Problémafókuszú pszichodinamikus pszichoterápia

Paraméterek

Szerző Fredric N. Busch
Cím Problémafókuszú pszichodinamikus pszichoterápia
Kiadó Oriold és Társai Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 204 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5981 51 7
Eredeti ár:
5.250 Ft
4.987 Ft
Online kedvezmény: 5%

Fredric Busch lerövidítette a pszichodinamikus terápiát azzal, hogy a problémákra fókuszál. Bemutatja, hogyan kell lényegre törően összeállítani a problémalistát és megalkotni a pszichodinamikai hipotézist, mely magába foglalja a múlt és jelen eseményeit, valamint a traumára visszavezethető problémákat.

Leírás

„Fredric Busch hihetetlen dolgot vitt véghez! Lerövidítette a pszichodinamikus terápiát azzal, hogy a problémákra fókuszál… Busch bemutatja, hogyan kell lényegre törően összeállítani a problémalistát és megalkotni a pszichodinamikai hipotézist, mely magába foglalja a múlt és jelen eseményeit, valamint a traumára visszavezethető problémákat… Alapozó munkájában elénk tárja, hogy hogyan használjuk a pszichoanalitikus technikákat, mint például az áttétellel való munkát, a szabad asszociációt, és az értelmezést, hogy csak egy párat említsek… Ez a könyv minden pszichiáter tanulmányainak szerves részévé kellene, hogy váljon, legyen az kezdő vagy haladó szakember!”

Elizabeth L. Auchincloss, M.D., Aaron Stern, M.D., Ph.D. a pszichodinamikus pszichiátria professzora és oktatási elnökhelyettes, Department of Psychiatry, Weill Cornell Medicine

„A pszichoterápiáról szóló nagyszámú könyv közé – az aprólékos leíró megközelítésükkel együtt, melyet igen nehéz alkalmazni a valós klinikai körülmények között, ahol minden páciens egyedi és megismételhetetlen és gyakran betegségek és problémák halmazával érkezik terápiába – most dr. Fredric Busch tollából egy olyan könyv született, mely bemutatja, hogy a klinikus hogyan tud a páciensekkel tényleges terápiás munkát végezni!... Kezdők számára ez a könyv kötelező, míg a gyakorlottabbak számára egy örömteli olvasmány. Én tanultam belőle. Nagyon tudom ajánlani!”

Eric R. Marcus, M.D., a klinikai pszichiátria professzora, Columbia University College of Physicians and Surgeons; analitikus kiképző és szupervizor, Columbia University Center for Psychoanalytic Training and Research

 

Oriold és Társai Kiadó, 2022.

Írta: Fredric N. Busch

 

Kapcsolódó kiadványok:

A fókusz a pszichoterápiában

Érzelmekre fókuszáló családterápia

Az érzelmekre fókuszáló párterápia gyakorlata

Áttétel-fókuszú pszichoterápia

Áttétel-fókuszú pszichoterápia (TFP)

Tartalom

A szerzőről

Bevezetés

1. A problémalista megalkotása

2. Pszichodinamikus technikák alkalmazása

3. A problémák kialakulásában szerepet játszó kontextus, érzelmek és élettörténeti adatok áttekintése

4. A pszichodinamikai hipotézis megalkotása

5. A problémák kezelése: keretrendszer

6. A problémák hátterében álló ártalmas és traumatikus élmények szerepének tisztázása

7. Személyiségzavarok kezelése

8. Disszociált én- és tárgyreprezentációk integrálása

9. Átdolgozás

10. A lezárás kezelése

Név- és tárgymutató