Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Problémaorientált belgyógyászati diagnosztika

Paraméterek

Szerző H. Harold Friedman
Cím Problémaorientált belgyógyászati diagnosztika
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 596 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 780 7
Eredeti ár:
7.600 Ft

Problémaorientált belgyógyászati diagnosztika hiánypótló mű, amely az egyetemi oktatást célzó, igen részletes szakkönyvek és a gyakorlati praxis közötti szakadékot hidalja át. Könnyen, egyszerűen használható, miközben pontos útmutatóul szolgál a diagnózis felállításához a gyakorló orvosnak csakúgy, mint a gyakornoknak vagy az orvostanhallgatónak. 

Leírás

A Problémaorientált belgyógyászati diagnosztika hiánypótló mű, amely az egyetemi oktatást célzó, igen részletes szakkönyvek és a gyakorlati praxis közötti szakadékot hidalja át. Könnyen, egyszerűen használható, miközben pontos útmutatóul szolgál a diagnózis felállításához a gyakorló orvosnak csakúgy, mint a gyakornoknak vagy az orvostanhallgatónak. A kötet a tünetek, a beteg panaszai felől közelíti meg a diagnózis felállításának folyamatát – ezzel a felnőttorvoslás napi gyakorlatában előforduló leggyakoribb problémák oknyomozását segíti elő. Olyan kézikönyv, amelyet gyakran fogunk fellapozni – tömören, áttekinthetően foglalja össze az etiológiát, a diagnosztikai megközelítést, beleértve a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, majd az így gyűjtött információk alapján irányít bennünket a megfelelő diagnózishoz; emellett a prognózis, a kezelés tekintetében is eligazít.

Könyvünk új kiadása részletesen elemzi az alábbi területeken jelentkező problémákat:

  • általános
  • bőrgyógyászati
  • légzőszervi
  • emésztőszervi
  • vér és vérképző szervi
  • urológiai
  • váz- és izomrendszeri
  • endokrin és anyagcsere
  • idegrendszeri.

A könyv végén lévő Függelékben megtalálhatók a legfontosabb élettani és laboratóriumi vizsgálatok normális értékei. A gyors diagnózist elősegítő kézikönyv kitűnő kiegészítője a hagyomány orvosi szakkönyveknek. Hasznos kalauz az első tünetekről, valamint a laboratóriumi leletben talált eltérésektől a pontos diagnózisig, a hatékony kezelésig vezető úton.

Szerkesztette: H. Harold Friedman, M.D., a Coloradói Egyetem orvosi karának belgyógyász professzora

Fordította: Dr. Cholnoky Péter