Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Projektmenedzsment

Paraméterek

Szerző Verzuh, Eric
Cím Projektmenedzsment
Kiadó HVG Kiadó Zrt.
Kiadás éve 2006
Terjedelem 424 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 7525 77 7
Ár:
5.200 Ft

Ez a könyv elsősorban gyakorlati, praktikus útmutató a projektmenedzsment kipróbált módszertanának elsajátításához és alkalmazásához. Iparágtól függetlenül, kis és nagy, egyszerűbb és összetettebb projektek hatékony levezényléséhez, tervezéséhez ad nélkülözhetetlen elméleti alapokat, működő, bevált módszertant és hasznos tippeket.

Leírás

Ha korunkban egy vállalkozás sikeres és versenyképes akar lenni, nem nélkülözheti a hatékony projektmenedzsmentet. A XXI. század gyorsan változó piaci feltételei között a cégek egyre inkább a napi feladatoktól elváló, ideiglenes jellegű és célirányos feladatok összességében, azaz projektekben fogalmazzák meg és érik el céljaikat. A projektek vezetésének tudománya napjainkban úgyszólván már megkerülhetetlen. Projektmenedzseléssel is foglalkoznia kell az informatikusnak, az ingatlanberuházó- és építtető vállalatnak, de még a pályázó civil szervezetnek is. Ez a könyv elsősorban gyakorlati, praktikus útmutató a projektmenedzsment kipróbált módszertanának elsajátításához és alkalmazásához. Eric Verzuh projektmenedzsment-oktató kézikönyve ezen kívül és emellett iparágtól függetlenül, kis és nagy, egyszerűbb és összetettebb projektek hatékony levezényléséhez, tervezéséhez ad nélkülözhetetlen elméleti alapokat, működő, bevált módszertant és hasznos tippeket.
Szó sincs papírszagú, akadémiai szövegről: a szerző gyakorlati példák segítségével, lépésről lépésre vezeti végig az olvasót a projekt életciklusán, az ötlet felmerülésétől a tervezésen át egészen a megvalósításig. A könyv kifejezett céljai között szerepel az is, hogy minél kevesebb időráfordítással minél hatékonyabban vezessük projektjeinket. Ezért ez a könnyen követhető, áttekinthető és ábrákkal gazdagon ellátott útmutató formanyomtatványokkal is kiegészül, amelyek hathatós segítséget nyújtanak az olyan fázisok dokumentálásában, mint a projekt indítása, a költség- és ütemterv kidolgozása vagy a kockázatkezelés. Ezek a könyv webhelyéről elérhető, szabadon módosítható formanyomtatványok is segítik az olvasót célja elérésében – a projekt mielőbbi sikeres lezárásában.
 
Fordította: Nagy Veronika

Tartalom

Bevezetés
Projektmenedzsment a változó világban
A projektkörnyezet
A projekt definiálása
A projekt stakeholderei
A szabályok kialakítása
A tervezési folyamat
Kockázatmenedzsment
Munkalebontási szerkezet
Reális ütemezés
A pontos becslés dinamikája
A projekt kiegyensúlyozása
A projekt irányítása
Nagy teljesítményű projektteam kialakítása
Kommunikáció
Az előrehaladás mérése
Az elmélet átültetése a gyakorlatba
Nagyvállalati projektmenedzsment
A művészet az alkalmazásban rejlik: az általános projektproblémák megoldása