Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek

Paraméterek

Szerző Bagdy Emőke
Cím Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 350 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5281 50 1
Eredeti ár:
3.990 Ft
3.591 Ft
Online kedvezmény: 10%

A szülők és pedagógusok számára felkínált gyakorlatcsoportok gyermekeink fejlődési, fejlettségi szintjéhez, korosztályonkénti szükségleteihez igazodnak. Részint mozgásos, részint mentális irányvétellel hatolnak be a változásokat szervező belső folyamatok világába, tanulás lélektani törvényeket követve. Ezekkel a gyakorlatokkal „beültethetjük” és megerősíthetjük az egészséget erősítő és az életet boldogító képességeket.

Leírás

Mit tehetnénk korunk digitális forradalmában, a gyors generációváltással és értékkrízissel jellemezhető korban annak érdekében, hogy gyermekeink egészséges, boldog felnőttekké válhassanak? Milyen hozzáférési utak és kapcsolati lehetőségek maradtak még nekünk, szülőknek és nevelőknek, hogy életre szóló értékeket és boldogító képességeket segítsünk kibontakozni?
Ebben a könyvben a „mit tehetnénk?” kérdésére a „hogyan tegyük?” szemszögéből, gyakorlatközpontúan, a pozitív pszichológia értékvilágára alapozottan válaszolunk. Testi-lelki-kapcsolati egyensúly, etikus-humánus viselkedés, kulturált kommunikáció, pozitív viszonyulás és életszeretet elérése alkotja gyermekeink pszichofitnessének célkitűzéseit. Fontos a testi edzettség, de a mentális erőkkel való kiegyenlítésre, lelki edzettségre is szükség van.
A szülők és pedagógusok számára felkínált gyakorlatcsoportok gyermekeink fejlődési, fejlettségi szintjéhez, korosztályonkénti szükségleteihez igazodnak. Részint mozgásos, részint mentális irányvétellel hatolnak be a változásokat szervező belső folyamatok világába, tanulás lélektani törvényeket követve. Ezekkel a gyakorlatokkal „beültethetjük” és megerősíthetjük az egészséget erősítő és az életet boldogító képességeket. A gyakorlatok együttlétet kívánnak, szülő és gyermek, pedagógus és növendék együttes élményhelyzetben végezhetik őket. Mindazt, amit a gyermek tőlünk, általunk ilyen módon is megtanul, továbbviheti, mint kapott kincset.
A kérdés hozzád, kedves szülő: odaadod-e életed drága idejét a legdrágábbnak, gyermekednek? Pedagógustársam: vajon szeretnél-e több örömöt kapni a nevelőmunkádból? Ebben bízva született meg ez a könyv. Fogadd nyitottan, használd bizalommal, és értékeld saját tapasztalataid tükrében!
 
Írta: Bagdy Emőke
 
Kapcsolódó témakör:

Tartalom

Bevezetés, köszöntő
Mentalitás, közgondolkodás, szemléletmód viszonyunk a „belső utakhoz”
I. Stresszkezelő, feszültségoldó, lelki egyensúlyt teremtő gyakorlatok hat-tíz éves gyermekek számára
II. Lelki edzések: belső utak és megerősítések hat-tíz éves gyermekek számára
III. Stresszkezelő, feszültségoldó, lelki egyensúlyt teremtő gyakorlatok tíz-tizennégy éves korosztály számára
IV. Egy stresszkezelésre felkészítő kurzus felépítése
V. Belső megerősítések, meditációk a tíz-tizennégy éves gyermekek számára
VI. A tizennégy-tizennyolc éves korosztály stresszkezelő és relaxációs gyakorlatai
VII. Belső megerősítések, meditációk tizennégy-tizennyolc éves fiataloknak
VIII. Az autogén tréning tanítása
Zárszó
Forrásmunkák és hivatkozott irodalom

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.650 Ft 3.285 Ft
Raktáron
2.990 Ft 2.691 Ft