Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészségpszichológia

Rendezés:
Nézet:

A kötet Dr. Rácz József – részben munkatársakkal írt – tanulmányai tartalmazza. A fejezetek témakörei felölelik az epidemiológia kvalitatív módszerét, a drogos „karriert” és a drogot fogyasztók társadalmi kapcsolatrendszerét, illetve a kábítószer és a társadalom viszonyát, beleértve a kultúra összefüggéseit, a kriminalizáció és a medikalizáció közötti kötélhúzást vagy a pedagógusok droggal kapcsolatos szerepdilemmáit.

2.100 Ft 1.995 Ft

A kötet tanulmányai a különböző krónikus betegséggel élő, illetve fizikailag traumatizált személyek pszichés, fizikai és szociális rehabilitációjáról szólnak.

700 Ft 665 Ft

A pozitív pszichológia alapjaiban újította meg a pszichológiai gondolkodást és a kutatásához való hozzáállást azáltal, hogy a pszichológiai működésben fellelhető erősségek, erőforrások azonosítására törekedett. Nagy érdeme, hogy fókuszba helyezett olyan fogalmakat, jelenségeket és területeket, amelyekkel addig a pszichológia főbb áramlatai kevéssé vagy egyáltalán nem foglalkoztak.

4.500 Ft 4.275 Ft

A könyv 21 tanulmánya a szenvedélykutatás új tudományos eredményeinek, tendenciáinak hazai kutatások és teljesítmények tükrében történő kritikus vizsgálatára vállalkozik.

2.650 Ft 2.517 Ft

A kötet összefogja mindazt, amit ma az egészségpszichológia területéről tudunk, az alapvető szemléleti kérdésektől kezdődően tárgyalva az epidemiológia, az egészség-magatartás, a betegség-magatartás és betegségélmény, a stresszkezelés és stresszhatás kérdéseit csakúgy, mint az egészségfejlesztés és egyes intervenciós lehetőségek szempontjait. E kitűnő tankönyvet örömmel ajánljuk a pszichológiával ismerkedő hallgatók, a pszichológus kollégák és a pszichológia megközelítésére nyitott, egészséggel foglalkozó más szakemberek figyelmébe.

4.500 Ft 4.275 Ft

Az egészségpszichológia az elmúlt években látványos módon vált a pszichológia új, önálló kutatási, tudományos és alkalmazási területévé.

7.350 Ft 6.982 Ft

A tanulmánykötet fő témái: az időskor kultúrantropológiai megközelítése, szociológiája, kompetenciamodelljei, pozitív pszichológiai szemlélete, fiziológiai, táplálkozás-élettani és kognitív változásai, attitűdbeli, kommunikációs sajátosságai és természetesen az életvégi döntésekkel kapcsolatos nehézségek és lehetőségek.

5.700 Ft 5.415 Ft

A kötet annak a kérdéskörnek a felderítésére invitálja az olvasót, hogy az eltérő kronotípusú személyek (egyszerű hétköznapi csoportosításban a baglyok és a pacsirták) különböznek-e egészségi mutatóikban, illetve a betegségek iránti sérülékenységben. Elsődleges célja, hogy bemutassa, a kronotípus-egészség kérdésköre egy igen komplex biopszichoszociális rendszerben szerveződik, s hogy rávilágítson azokra a lehetőségekre – ezen belül mind az egyéni, mind a társadalmi felelősségre –, amelyek a sérülékenység csökkentését célozhatják.

3.500 Ft 3.325 Ft

A kötet könnyen olvasható, gyakorlati útmutatót nyújt mindazoknak, akik mindennapi munkájuk során részt vesznek a betegségmegelőzésben. A könyv célja, hogy segédeszközként szolgáljon a mindennapi tanulásban, ill. anyagokat, ötleteket adjon a tanfolyamok előadóinak.

4.300 Ft

A könyvet orvosoknak, pszichológusoknak, egészségügyi szakembereknek, egészségmagatartás formálásában résztvevő tanácsadóknak és mindazoknak a szakembereknek ajánljuk, akik a testi és lelki egészség megtartását és szükség esetén helyreállítását hivatásuknak tekintik.

3.800 Ft 3.610 Ft

A kötet képet ad a gyógyító hivatás azon kihívásairól, amelyek esetlegesen kiégéshez, vagy fizikai és mentális egészségproblémákhoz vezethetnek, de egyúttal azokról a lehetőségekről is, melyek által ezek a problémák idejekorán kiküszöbölhetők, és az erőforrásokat nem a védekezésre, hanem a gyógyító munka fejlesztésére használhatja a szakember.

4.900 Ft 4.655 Ft

A kötet olyan eseteket sorol, ahol valamilyen sajátos körülmény nehezítette a pácienssel való kontaktusfelvételt: a beteg agitált, ellenséges, vádaskodó, követelődző, vagy épp nem uralja tudatát. Ezeket a helyzeteket megfelelő kommunikációs stratégiák alkalmazásával megoldhatjuk.

2.200 Ft 2.090 Ft

Az emberiség egyik legelterjedtebb szenvedélye a dohányzás. Számos betegség, évente több millió ember halálának okozója világszerte...

3.200 Ft 3.040 Ft

A könyv az integratív orvosi szemléletet mutatja be, szintetizálja a nyugati és keleti medicinát, az életmódterápiát és a pszichológiát. Átfogó ismereteket ad az egészségmegőrzés és számos betegség kezelése területén, mind az orvosok, egészségügyi szakemberek, mind a saját vagy hozzátartozóik gyógyulását kereső laikus olvasók számára.

4.200 Ft
Ez a könyv sokakat érintő kérdést, a kiégés problémakörét járja körül. Alig van ember, aki ne találkozott volna ezzel a jelenséggel, esetleg ne észlelte volna a kiégés tüneteit saját magán vagy valamelyik munkatársán. Erről az alattomosan jelentkező „kórról” nem árt minél többet tudni, hogy eredményesen fel tudjuk venni vele a küzdelmet.
2.175 Ft 2.066 Ft

A kötet tanulmányai az undoremóció pszichológiai jellemzőivel, ezen belül a morális undor jelenségével, az undor idegélettani mechanizmusával, az undor és az immun funkciók viszonyával és az undor evolúciójával foglalkoznak.

4.725 Ft 4.488 Ft

A MAT fontosnak tartotta a 2016 decemberében megtartott tanácskozás anyagát e kötetben megjelentetni, hiszen vannak egyéni kezdeményezések, jó gyakorlatok, nemzetközi kutatások, melyek hasznosak lehetnek a tenni akaróknak. Fontos, hogy minél több szakember rendelkezzen pontosabb információkkal és legyen képes hatékony intervenció megtervezésére, végrehajtására.

2.300 Ft 2.070 Ft