Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hipnózis, hipnoterápia

hipnózis szó görög eredetű, a hypnos (alvás) szóból származik, mert eleinte egy alvásszerű állapotnak tartották. A kiváltott módosult tudatállapotokban alkalmazott szuggesztiók gyógyításra való felhasználását már több mint 4000 éve alkalmazzák. A hipnózis mai formáit és felhasználását tudományos kutatásokkal vizsgálták és támasztották alá. A hipnózis során a hipnotizált személy egy olyan speciális tudatállapotba kerül, amelyben átmenetileg kikerül az élet hétköznapi rutinjából, megszokásaiból és szorongató helyzeteiből. Fő alkalmazási területe a hipnoterápia, egy olyan módosult tudatállapotokat használó módszer a pszichológiában és az orvoslásban, amelyben a sajátosan módosult tudatállapot segíti, serkenti a terápiás folyamatot. 

Rendezés:
Nézet:

A kötet a Budapesti Hipnóziskutató Laboratórium kutatásai alapján vezet el a kétszemélyes interakciókban megjelenő szinkron világába. Áttekinti az interakciós szinkron fogalmát, magyarázó modelljeit, kutatási módszereit, majd azon nézeteket, amelyek az interakciós szinkron életünkben betöltött szerepével, funkciójával foglalkoznak. 

4.500 Ft
Meg lehet-e fejteni Milton Ericksont? Ez a kérdés nem csak a magyar kiadás gondozóját foglalkoztatta – gyanítom, az őt közelről megismerő szakemberek százait is. Valószínűleg a nagy többség megadó nemmel felelt. Csak a legkitartóbbak és legkiválóbbak – Haley, Zeig, Bandler, Rossi – vállalkoztak a lehetetlenre.
3.900 Ft 3.705 Ft

Milton H. Erickson (19011980) amerikai pszichiáter a modern orvosi hipnózis legnagyobb alakja. Munkássága emellett a stratégiás családterápia, a rövid pszichoterápia és a neurolingvisztikus programozás fejlődésében is meghatározó.

3.800 Ft 3.610 Ft

A könyv esettanulmányok bemutatásán keresztül szeretné az olvasóval megismertetni a néha még ma is misztikusnak tűnő hipnózis használatát, a hipnoterápiás folyamat építkezését. Olyan esettanulmányokat adunk közre, amelyek különböző életkorokban, különböző személyiségfejlődési állomásokon történt elakadásokról, megrekedésekről szólnak.

3.800 Ft 3.610 Ft

Ez az úttörő, részletes tanulmány egy olyan sajátos hipnotikus technikáról szól, amelyet személyesen ismerek (eltekintve a verbális szuggesztióval történő tünet-eltüntetést). Mint ilyen, jelentős hozzájárulás a hipnózis területéhez.

3.300 Ft 3.135 Ft
Milton H. Erickson (1901-1980) amerikai pszichiáter a modern orvosi hipnózis legnagyobb alakja. Munkássága emellett a stratégiás családterápia, a rövid pszichoterápia és a neurolingvisztikus programozás fejlődésében is meghatározó.
4.095 Ft 3.890 Ft

A pánik olyan állapot, amikor nem tudjuk uralni érzéseinket, testünk működését, kizökkenünk megszokott viselkedésünkből. Hipnózis a gyakorlatban című könyvsorozatunk második könyvében a szorongásos zavarok tág problémakörét járjuk körbe.

3.800 Ft 3.610 Ft

A szerkesztő két éve heroikus feladatra vállalkozott, ami nem kevesebb, mint az orvosi hipnózis-hipnoterápia gyakorlati bemutatása. A cél eléréséhez biztonságos és hiteles lehetőséget biztosított a tematikusan felépített elméleti tanulmányok és esetismertetések könyvsorozatban való megjelentetése. Több évtized szakmai bizonyításának eredménye, hogy a hipnózis ma már nem csupán technikaként ismert, hanem önálló pszichoterápiás modalitás rangjára emelkedett.

3.800 Ft 3.610 Ft

A hipnoterápiás könyvsorozat harmadik kötetében folytatódik az a munka, melynek célja a Magyar Hipnózis Egyesületben folyó terápiás munka tematikus bemutatása. A módszer bemutatása jelen kötetben is esettanulmányokon keresztül valósul meg. A Szerzők és a Szerkesztő a hipnoterápia módszerét mind a nem pszichológus érdeklődők, mind a más módszerben képzett szakemberek, mind a (potenciális, vagy már gyakorló) hipnoterapeuta szakemberek számára is igyekeztek közelebb hozni.

3.800 Ft 3.610 Ft