Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Klinikai pszichológia

Rendezés:
Nézet:

A könyv célja, hogy a területen ténykedők megismerjék egymás tényleges játékterápiás gyakorlatát. A válogatás szempontja az volt, hogy a közölt módszer legyen konkrét, gyakorlatias, lehetőleg nem költséges, és vagy eredeti elképzelés legyen, vagy egy jól ismert eljárás ötletes módosítása.

2.950 Ft 2.802 Ft

A kisgyermekek pszichopatológiáját leginkább akkor érthetjük meg, ha egyidejűleg két terület felől közelítünk hozzá: az intrapszichés és az interrelációs területről...

4.980 Ft 4.731 Ft

A könyv a terápiás munkafolyamatot konkrét leírásokkal, részleteiben ismerteti, és épp ebben különbözik más lélektani munkáktól...

2.700 Ft 2.565 Ft

Siegel leírásaiból rájövünk, miért nem működik sok esetben az egyszerű rövidtávú párterápia, és hogyan lehet olyan feltételeket teremteni, melyek révén a hibák elkerülhetők.

2.400 Ft 2.280 Ft

A könyv Ajkay Klára klinikai pszichológus, pszichoanalitikus és pszichodráma pszichoterapeuta válogatott előadásait, tanulmányait, több mint negyven éve tartó pszichoterápiás, kiképző és kutatómunka írásos dokumentumait tartalmazza.

5.000 Ft 4.750 Ft

A szerző a kötődés és a veszteség problémakörének kutatása során a spekulatív freudi libidó- és ösztönelmélet helyébe a kötődés és a motiváció modern, a társtudományok – etológia, kognitív lélektan, kibernetika stb. – korszerű adataival alátámasztott hiteles teóriát állított.

2.950 Ft 2.802 Ft

Forrásértékű munka! Magyarul most olvasható először a világhírű analitikus Thrills and Regressions című kötete, amelyben az ember primitív ösztöneinek elemzése során a borzongásos élményt veszi „górcső” alá.

2.200 Ft 2.090 Ft

Virgnia Satir (1916–1988) a családterápia első nagy generációjának karizmatikus személyiségei közé tartozott. A családok segítésében az élményt hangsúlyozta, aminek keretében a résztvevők lehántják magukról a hibás viselkedéseiket. Ebben a terapeuta fő eszköze az érzékeny, segítő hozzáállás, és jól megfogalmazott kérdései. Ez a könyv, ami számos írása közül talán a legfontosabb, a változásban az átélés jelentőségét hangsúlyozza, és ebben számos gyakorlási lehetőséget ajánl.

3.500 Ft 3.325 Ft

Ennek a kötetnek a zöme Froma Walshnak a családi rugalmasságra vonatkozó kutatásait mutatja be. Az ő munkássága, illetve a chicagói egyetem Center for Mental Health működése megkerülhetetlen a témában.

3.000 Ft 2.850 Ft

Ha az emberi természet érdekes, még inkább az az egészen kis emberpalánta belső világa. Hogyan élik meg magukat és környezetüket? Vajon már a kezdet kezdetén van énjük, vagy valami ahhoz fogható? Miképpen kötik össze a különálló hangokat, mozgásokat, érintéseket, a látott képeket és saját érzéseiket?

3.450 Ft 3.277 Ft

A pszichoanalízisnek, miközben lefejti a titkot a képzelgések világáról, amelyben ki-ki a maga módján él és merül el, foglalkoznia kell a csend, a hallgatás világával is.

960 Ft 912 Ft

Pető Katalin gazdag szakmai tapasztalatait összegzi most közreadott tizennyolc tanulmányában tárgykapcsolat-elméletről, modern szelfpszichológiáról és csecsemőmegfigyelésről; pszichoanalízisről és idegtudományról; identitásról és történelemről.

3.500 Ft 3.325 Ft

Amennyiben egy páciens író velejéig őszinte megnyilatkozása elgondolkoztató, s ezzel ha csupán csöppnyit is, de építeni képes, úgy „elmarasztalása”, ha kezdetben csak haloványan is, de mindjárt lehetőségeket is sejtet...

1.890 Ft 1.795 Ft

A csoportanalízis a kiscsoportokban végzett pszichoterápia egyik formája, s egyúttal olyan módszer, amelynek tükrében feltárul a csoport és az egyéni viselkedés társas arculata.

2.890 Ft 2.745 Ft

Hatalmas, összefoglaló kézikönyv Irvin Yalom, stanfordi pszichiáter professzor munkája a terápiás célú csoportokról, melynek prototípusa a tünetek enyhítését és a személyiség változását célul kitűző, egy-két évig tartó ambuláns csoport.

4.500 Ft 4.275 Ft

Ez a világhírű monográfia, amely angolul 1979-ben jelent meg, egycsapásra ismertté és elfogadottá avatta a depresszió jelenségének kognitív megközelítését és az arra alapozott terápiás megoldásokat. 

4.500 Ft 4.275 Ft

Azoknak nélkülözhetetlen ez a kötet, akik nem mondtak le arról, hogy a dinamikus pszichoterápiát alapvetően tervezhető, rendszerezhető, ellenőrizhető tudományként műveljék.

2.950 Ft 2.802 Ft

A kötet a modellvilágba kalauzolja olvasóit személyes élmények és a modellek körében végzett felmérés adatai alapján. A modellek életének hétköznapjai korántsem olyan vonzóak, mint azt a laikus közönség gondolja. A testalak kontrollálásának feladata igen sok modell esetében napi nehézséget jelent. Ennek következménye a modellek körében gyakori evészavarok megjelenése...

4.600 Ft 4.370 Ft

A könyv segítséget nyújt a mentális okok következtében szenvedők pontos diagnózisában és ennek során a terápiás szövetség kialakításában, ami bármilyen pszichiátriai kapcsolatfelvétel célja, még akkor is, ha az olyan rövid, mint egy pszichiátriai interjú.

4.500 Ft 4.275 Ft

A modern klinikai pszichiátria gyakorlása során elengedhetetlen ez a könyv, mely megismertet azzal, hogyan ötvözhető a legmodernebb pszichofarmakológiai kezelés a pszichoszociális beavatkozásokkal. A könyv második kiadása a pszichiátereknek szeretne segítséget nyújtani abban, hogy kompetenciákra tegyenek szert a gyógyszeres kezelés és a pszichoterápia kombinálásának gyakran bonyolult folyamatában.

3.465 Ft 3.292 Ft

A könyv középpontjában a páciens aktuális problémájának vagy tünetének centrális tudattalan dinamikájára vonatkozó hipotézis kidolgozása áll. Ezt a hipotézist az ún. fókuszmondat formájában fogalmazhatjuk meg. A könyv révén számos példán keresztül lépésről lépésre sajátíthatjuk el ennek megformálását. A könyv második felében pedig a fókuszmondat terápiás alkalmazását ismerhetjük meg.

3.990 Ft 3.790 Ft